25.08.2024
Телеканал NTD

40 тисяч осіб евакуювали в Австралії через повені

40 тисяч осіб евакуювали в Австралії через повені

Кадри з Австралії. Жителі рятуються на дахах від смертоносної повені, яка сталася на східному узбережжі країни...

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Кадри з Австралії. Жителі рятуються на дахах від смертоносної повені, яка сталася на східному узбережжі країни. Її вже назвали рекордною. За словами влади, таке буває раз на тисячу років.

[Домінік Перроттет, прем’єр Нового Південного Уельсу]:
«Минулої ночі вода в річках Лісмора піднялася на 2 метри вище за рекордну висоту».

У штаті Новий Південний Уельс розпорядження евакуюватися загалом отримало 40 тисяч осіб. Тривають рятувальні операції. Їх проведено вже близько тисячі. Але звернень із проханнями про допомогу — у шість разів більше.

[жителі Лісмора]:
«Живемо тут, у цьому домі, майже 30 років і ніколи такого не бачили. Ніколи».

Стихія розгулялася ще минулого тижня. Потерпає Новий Південний Уельс та Квінсленд. Наразі повідомляють про дев’ятьох загиблих.

[Домінік Перроттет, прем’єр Нового Південного Уельсу]:
«Ми бачимо, як люди годинами сидять на дахах, скільки рятують дітей, як люди опиняються в пастці на мостах. Але також важливо бачити, як об’єдналися наші люди, вони допомагають одне одному».

В Австралії зараз літо, і цієї пори року тут завжди багато опадів. Проте в останні два роки дощі рясніші, ніж зазвичай. Це пояснюють природним феноменом Ла-Нінья.

Наприклад, у Брисбені, третьому за величиною місті Австралії, за останні три дні випало 80 % середньорічної норми.
Коротке посилання на цю сторінку:

40 тисяч осіб евакуювали в Австралії через повені«Відновлення правосуддя для України»: 44 країни в Гаазі підтримали створення трибуналу для РосіїТисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСуРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі ГазиЄгипет будує велику стіну на кордоні із Сектором ГазиВеликі повені на півночі Іраку: є загибліУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компанійВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоНайпотужніший за 25 років землетрус на Тайвані: щонайменше четверо загиблих

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: