20.11.2024
Телеканал NTD

Карнавал в італійському Віареджо проходить майже з колишнім розмахом

Карнавал в італійському Віареджо проходить майже з колишнім розмахом

Гігантські ляльки й десятки тисяч глядачів. Карнавал в італійському місті Віареджо проходить майже з колишнім розмахом...

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Гігантські ляльки й десятки тисяч глядачів. Карнавал в італійському місті Віареджо проходить майже з колишнім розмахом. Великі фігури — головна окраса параду. Їх роблять цілий рік. Найкраща переможе в конкурсі.

Цього року на карнавал пустили 40 тисяч глядачів. Минулого разу їх було лише 5000.

[Лоренцо Б’янкіні, учасник параду]:
«Для карнавалу це як знову знайти свою душу. Карнавал — це не шоу, яке проходить саме собою. Ми залучаємо публіку. Для нас це означає знайти себе».

Ляльок роблять із пап’є-маше й металевих конструкцій із механізмами. Майстри працюють в ангарах на березі Лігурійського моря. Зазвичай гігантські фігури — це карикатури політиків чи інших відомих діячів. Але деякі твори присвячено якимось важливим подіям чи проблемам.

Наприклад, цей білий ведмідь нагадує, як важливо берегти природу.

[Елоді Лебігре, дизайнерка]:
«Платформа “Рестарт, почнімо з нуля!” присвячено природі й утраченій гармонії із Землею. Ми говоримо про бажання почати заново».

Карнавал проходить із 1873 року. Спочатку його учасники висміювали дворян із сусіднього міста Лукка.

[глядачка]:
«Як порівняти з далеким минулим, теми дуже змінилися. Раніше було багато політичної сатири, але зараз більше тем, важливих для всіх. Глядачам це зрозуміліше й цікавіше».

Карнавал у Віареджо — другий за значущістю в Італії після Венеційського. На його проведення щороку витрачають п’ять мільйонів євро. Крім параду, проходять також усілякі розважальні заходи, зокрема й маскарад.
Коротке посилання на цю сторінку:

Карнавал в італійському Віареджо проходить майже з колишнім розмахомЯк архітектура Марокко поєднує давнину із сучасністю200 дронів показали світлове шоу в нічному небі МадридаВ Італії відкрився новий підвісний міст на висоті 175 метрівСтолиця Словенії — Місто драконів — святкує китайський Новий рікУ Помпеях знайшли давню бенкетну залу з фрескамиУ сади Версаля повертається фонтан «Колісниця Аполлона»Останню картину Караваджо показали в ЛондоніРозкішний бал-маскарад став окрасою Венеційського карнавалуПольський полонез внесли до списку ЮНЕСКО

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: