20.06.2024
Телеканал NTD

ЄС хоче позбутися залежності від російського газу

ЄС хоче позбутися залежності від російського газу

ЄС хоче покласти край залежність від російського газу. Про це заявила голова Єврокомісії Урсула фон дер..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

ЄС хоче покласти край залежність від російського газу. Про це заявила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Блок сподівається перебудуватися на відновлювані джерела енергії.

[Урсула фон дер Ляєн, голова Єврокомісії]:
«Як ми бачили, Росія останні місяці, якщо не роки, використовувала енергетику як важіль тиску не лише на Україну, а й на Європейський Союз. І ми зараз справді сповнені рішучості позбутися залежності від російського газу».

Ляєн виступила під час візиту прем’єр-міністра Норвегії, яка не входить до ЄС, але постачає туди газ.

[Йонас Гар Стере, прем’єр-міністр Норвегії]:
«Ми можемо зробити цінний внесок: забезпечити надійне постачання газу, стати промисловим партнером у виробленні водневого палива, збиранні CO2, створенні нових батарей, використанні вітру в океані. Усі ці промислові проєкти ми можемо реалізовувати разом».

У вівторок Німеччина призупинила проєкт «Північний потік — 2», який мав доставляти російський газ до Євросоюзу. Це стало відповіддю на дії Росії щодо України.

Наразі Росія постачає коло 40 % усього газу, який споживає Європа.
Коротке посилання на цю сторінку:

ЄС хоче позбутися залежності від російського газуВелика Британія наклала санкції на китайських хакерівФранцузькі фермери досі блокують дороги, що ведуть до ПарижаВерховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантівШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаАпеляційний суд визнав Саркозі винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампаніїДострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшістьАмериканський штат Аризона повернув закон 1864 року, який забороняє аборти майже в усіх випадкахПравоцентрист Александр Стубб переміг на президентських виборах у Фінляндії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: