20.07.2024
Телеканал NTD

Байден: «Не буде ніякого “Північного потоку — 2″»

Байден: «Не буде ніякого "Північного потоку — 2"»

Президент США Джо Байден оголосив, що газопровід «Північний потік — 2» не буде введено в експлуатацію,..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Президент США Джо Байден оголосив, що газопровід «Північний потік — 2» не буде введено в експлуатацію, якщо Росія вторгнеться на територію України. Про це він заявив після зустрічі у Вашингтоні з канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

Обидва лідери сказали, що газопровід до Німеччини з Росії через Балтійське море стане важелем тиску, щоб запобігти війні в Європі.

[Джо Байден, президент США]:
«Якщо Росія вторгнеться, якщо танки чи війська знову перетнуть кордон України, то не буде жодного “Північного потоку — 2”. Ми покладемо йому край».

Шольц сказав, що Сполучені Штати Америки й Німеччина мають однакову позицію щодо України, Росії та санкцій. Водночас він прямо не підтвердив, що проєкт газопроводу вартістю 11 мільярдів доларів може бути припинено.

[Олаф Шольц, канцлер Німеччини]:

«Ми будемо одностайними. Ми діятимемо разом. І зробимо необхідні кроки».

І Байден, і Шольц наголосили, що хотіли б розв’язати питання шляхом дипломатії. Країни Заходу звинувачують Росію в тому, що вона стягнула до українського кордону 100 тисяч солдатів і військову техніку й найближчими тижнями чи навіть днями може почати напад. Москва всі звинувачення відкидає. Водночас Росія та Білорусь проводять військові навчання біля кордону з Україною.

ЄС також провів переговори зі США щодо безпечного постачання газу до ЄС. Зараз 40 % його обсягу надходять до країн блоку з Росії. Брюссель має намір диверсифікувати джерела.
Коротке посилання на цю сторінку:

Байден: «Не буде ніякого “Північного потоку — 2″»Мігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняПівнічна Корея знову запустила крилаті ракети в мореІзраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручниківІзраїль порадив ХАМАСу «повернутися з інших планет на Землю»Трьох американських військовиків убито внаслідок атаки дрона в ЙорданіїУ М’янмі запровадили обов’язкову військову службуВ Улан-Баторі внаслідок вибуху автоцистерни спалахнула багатоповерхівкаУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °C

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: