26.05.2024
Телеканал NTD

У світі протестують проти російського вторгнення в Україну

У світі протестують проти російського вторгнення в Україну

Від Бейрута і Нью-Йорка до Берліна і Варшави. Масштабні протести розпочалися в світі проти війни на..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Від Бейрута і Нью-Йорка до Берліна і Варшави. Масштабні протести розпочалися в світі проти війни на території України, яку вже назвали найбільшим конфліктом у Європі з часів Другої світової.

Це Бейрут. Один із протестувальників, український ліванець, каже, що вийшов із почуття солідарності зі своїми «українськими братами й сестрами».

[житель Лівану]:
«Сьогодні ми біля посольства Росії. Я не знаю, чи можемо ми назвати цю країну Росією, оскільки це диктаторська країна».

Протести також пройшли в багатьох містах Австралії, США та Латинської Америки.

У Мадриді до протестів приєднався відомий актор Хав’єр Бардем.

[Хав’єр Бардем, актор]:
«Я прийшов, щоб засудити військові дії Російської Федерації проти України. Але ще більше мене хвилює, що може ринути потік біженців».

Кілька сотень протестувальників зібралися й у центрі Лондона. Вони закликали уряд Великої Британії посилити санкції щодо Москви.

[Марія, учасниця протесту]:
«Будь ласка, росіяни, виходьте. Кажіть, що ви проти цієї війни. Того, що ви пишете нам у особистих повідомленнях, недостатньо. Виходьте на вулицю, досить боятися».

І багато хто в Росії так і зробив. Щонайменше в 53 російських містах пройшли протести проти воєнних дій на території України. Правозахисні організації повідомляють, що на них було заарештовано понад 1600 людей.

Нагадаємо, вранці 24 лютого Президент Росії Володимир Путін оголосив про початок воєнної операції, яку він назвав спецоперацією з «порятунку Донбасу». Російські війська із трьох напрямків вторглися на територію України. Кремль каже, що хоче знищити військову інфраструктуру України, проте від ударів гинуть цивільні люди.
Коротке посилання на цю сторінку:

У світі протестують проти російського вторгнення в УкраїнуТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюБойовики-хусити виганяють з Ємену американців і британцівВерховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантівЗброя для України вже в дорозі: Байден підписав законопроєкт про допомогуВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судВелика Британія наклала санкції на китайських хакерів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: