23.10.2024
Телеканал NTD

Експерт ООН закликав запровадити додаткові санкції щодо М’янми

Експерт ООН закликав запровадити додаткові санкції щодо М'янми

Керівна в М'янмі хунта впродовж року після захоплення влади вбивала й катувала своїх громадян. Про це..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Керівна в М’янмі хунта впродовж року після захоплення влади вбивала й катувала своїх громадян. Про це заявив представник ООН. Він закликав посилити санкції щодо м’янмарських військових.

Том Ендрюс — колишній американський конгресмен — каже, що за останні місяці отримав більше повідомлень про масові вбивства, напади на лікарні, а також обстріли сіл.

[Том Ендрюс, експерт ООН з питань М’янми]:
«Хунта існує у вигляді кримінального угруповання. Вона захоплює майно та привласнює гроші, які належать жителям М’янми. Потім вона використовує ці ресурси, щоб купувати озброєння для систематичних нападів на людей. Це треба припинити».

Рік тому військовики усунули від влади демократично обраний уряд, який де-факто очолювала нобелівський лауреат Аун Сан Су Чжі. Вона зараз під домашнім арештом.

[Том Ендрюс, експерт ООН з питань М’янми]:

«Військовики скоюють злочини проти людяності, а також воєнні злочини щодо жителів М’янми».

Через рік, як армійці захопила владу, США, Велика Британія та Канада наклали на них нові санкції.

Водночас Ендрюс закликав Раду Безпеки ООН накласти на М’янму масштабне ембарго на зброю.

Як припускають, за рік протестів проти перевороту загинуло щонайменше півтори тисячі людей. Ще тисячі, можливо, вбито у збройному конфлікті.

За цей період, за даними ООН, також майже 12 тисяч осіб незаконно арештували, і коло дев’яти тисяч із них досі ув’язнені.

Військові ці дані поки не прокоментували. Але раніше вони заперечували будь-які оцінки, які давали правозахисники.
Коротке посилання на цю сторінку:

Експерт ООН закликав запровадити додаткові санкції щодо М’янмиБойовики-хусити виганяють з Ємену американців і британцівООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта EvergrandeНа АЕС «Фукусіма-1» стався витік радіоактивної водиПротест фермерів у Брюсселі на тлі саміту: вогнища та водометиКонституційна рада Франції скасувала частину пунктів спірного міграційного законуСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країниНа Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринкуІзраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручників

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: