25.09.2024
Телеканал NTD

Санкції у відповідь на визнання ДНР і ЛНР

Санкції у відповідь на визнання ДНР і ЛНР

Рада Федерації Росії визнала незалежність так званих Донецької та Луганської народних республік. Вона дозволила створювати на..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Рада Федерації Росії визнала незалежність так званих Донецької та Луганської народних республік. Вона дозволила створювати на їхній території військові бази, які стануть частиною миротворчої місії РФ.

Після цього Володимир Путін оголосив, що Мінських угод більше не існує, тож виконувати тепер нічого.

Західні країни вже запровадили щодо Москви санкції.

Так, Німеччина зупинила сертифікацію газопроводу «Північний потік — 2».

Велика Британія запровадила обмеження щодо трьох російських олігархів: Геннадія Тимченка та братів Ротенбергів, які, на думку Заходу, мають тісні зв’язки з Кремлем. Також санкції було накладено на п’ять російських банків. Найбільші державні до цього списку не ввійшли.

Євросоюз додасть до «чорного списку» ще більше політиків, законодавців та чиновників, заборонить інвесторам із ЄС торгувати російськими державними облігаціями, а також накладе обмеження на імпорт та експорт із так званих ДНР і ЛНР.

[Жозеп Боррель, Верховний представник ЄС з питань закордонних справ]:
«Сьогодні ми домовилися, що до нашого списку санкцій увійдуть депутати Держдуми Росії, які проголосували за незалежність, порушивши міжнародне право, територіальну цілісність і суверенітет України. Також до списку ввійде 27 фізичних та юридичних осіб».

Президент США Джо Байден також оголосив про санкції. До списку потрапили кілька російських банків та сім’ї кількох представників еліти.

Водночас Білий дім заявив, що зустріч Байдена та Путіна у Франції скасовано.

Запроваджує санкції і Канада. Так, Джастін Трюдо пообіцяв заборонити фінансові операції з так званими ДНР і ЛНР, накласти обмеження на членів російського парламенту, які проголосували за незалежність регіонів, а також застосувати санкції щодо двох російських банків.

Новий раунд санкцій також оголосила Австралія та Японія.

Водночас президент України оголосив призов резервістів першої черги.
Коротке посилання на цю сторінку:

Санкції у відповідь на визнання ДНР і ЛНРКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиВеликі повені на півночі Іраку: є загибліКанада обмежить час роботи для іноземних студентівПовені спричинили хаос в Афганістані та ПакистаніПівнічна Корея знову запустила крилаті ракети в мореОбіцяна допомога буде: ЄС погодив виділення 50 мільярдів євро УкраїніВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадом

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: