28.04.2024
Телеканал NTD

Знамениті пінгвіни з Чикаго стали героями дитячої книжки

Знамениті пінгвіни з Чикаго стали героями дитячої книжки

«Куди поділися люди, і що це за незнайомий світ навколо?» — можливо, саме так думали ці..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

«Куди поділися люди, і що це за незнайомий світ навколо?» — можливо, саме так думали ці пінгвіни, розгулюючи спорожнілими залами Акваріума Шедда в Чикаго. Допитливих птахів звуть Едвард та Енні. І на початку пандемії вони прославилися на весь світ. А тепер ще й стали героями дитячої книжки.

Під час локдауну пінгвінів водили по всьому океанаріуму немов на екскурсії. Птахи зупинялися, розглядаючи риб, дельфінів та інших морських істот. Відео з цією парочкою одразу стало вірусним.

[Меган Венс-Полікі, доглядачка]:
«Гуляти й дивитися на все довкола — це дуже важливо для психіки тварин. Пінгвіни досить допитливі, тому ознайомлюватися з чимось новим їм дуже корисно».

Едвард і Енні навіть побували в сусідньому Музеї природничої історії. Там на власні очі побачили гігантський скелет тиранозавра й рештки інших доісторичних ящерів.

Відео з пінгвінами подивилася й письменниця Карін Ріваденейра. Їхні пригоди надихнули її на створення дитячої книги. І, звісно, вона про Едварда й Енні.

[Карін Ріваденейра, письменниця]:
«Це історія про дружбу, пригоди, про те, що щось незвичайне може бути хорошим, але звичне — це теж дуже добре. З книги можна багато чого навчитися».

Авторка описує, як пінгвіни подорожують океанаріумом і дізнаються, що їх оточує величезний незнайомий світ.

[Меган Венс-Полікі, доглядачка]:
«Надіюся, читачам це буде цікаво. Усе нове може лякати, та все ж спробуйте вирушити назустріч пригодам».

Книга надійде в продаж навесні. Частина грошей піде на утримання пінгвінів в океанаріумі й на збереження цих птахів у дикій природі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Знамениті пінгвіни з Чикаго стали героями дитячої книжкиФіліппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотекуКатання на собачих упряжках приваблює до Лапландії дедалі більше туристівPet Show — 2024: у Гонконгу проходить виставка домашніх тваринЦерква в Болівії влаштувала свято для сотень бездомнихУ Таїланді бенкетом відзначають День слонаКішки пройшли подіумом на Тижні моди в ЛондоніДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»У Сіетлі тисячі людей милуються цвітом сакуриХудожник розмальовує стовпи електропередачі в австралійському містечку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: