29.12.2024
Телеканал NTD

Пелікани приваблюють туристів на озеро в Мексиці

Пелікани приваблюють туристів на озеро в Мексиці

Разом зі знаменитими метеликами-монархами, щороку до Мексики прилітають і ці довгоочікувані гості — білі пелікани. У..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Разом зі знаменитими метеликами-монархами, щороку до Мексики прилітають і ці довгоочікувані гості — білі пелікани. У листопаді вони прямують із Канади та США до теплих країв.

Тисячі білих пеліканів щоосені прилітають на озеро Чапала, що в штаті Мічоакан, і залишаються тут до весни. Саме тоді сюди приїжджають і численні туристи.

[Хуан Сервантес, турист]:
«Прекрасне видовище. Дуже вражає, коли бачиш стільки пеліканів разом».

[Ісмаель Атала, рибалка]:
«Я рибалка, але також катаю туристів на човні. Пелікани вже кілька років приваблюють сюди гостей. І діти, і дорослі приїжджають подивитися на птахів і залюбки їх годують».

На невеликому острові Петатан живе менш як тисяча людей. Здебільшого рибалки. І хоча в озері риби вже не так багато, як раніше, частину улову завжди залишають для пеліканів.

Ці великі білі птахи виростають до 165 сантиметрів завдовжки. Розмах крил сягає трьох метрів.

На озері Чапала постійно мешкає понад 50 видів пернатих. Ще стільки ж прилітає сюди на зимівлю.

Останні дев’ять років мексиканська влада, екологи й активісти домагаються, щоб озеро внесли до списку Світової спадщини ЮНЕСКО. Чапала — найбільше прісноводне озеро країни. Для Мексики воно також має важливе культурне й історичне значення.
Коротке посилання на цю сторінку:

Пелікани приваблюють туристів на озеро в МексиціНіхто не сховається: у Лондонському зоопарку підраховують тваринУ Парижі відновили легендарний забіг офіціантівПівнічномакедонець тримає вдома 600 папуг, і їх стає дедалі більшеДесятки аеростатів літали над швейцарським містечком в альпійській долиніСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропортуДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»Як колишній пілот після звільнення став готувати традиційний сир халуміУ Мексиці жираф здійснить 50-годинну подорож до свого нового домуЕкзотичному Мадагаскару присвятили фестиваль орхідей у Садах К’ю в Лондоні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: