25.08.2024
Телеканал NTD

Протестувальників-далекобійників у Канаді почали арештовувати

Протестувальників-далекобійників у Канаді почали арештовувати

Канадських далекобійників, що протестують, почали заарештовувати. Операція проходить на мосту Амбассадор. Це найзавантаженіший переїзд на кордоні..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Канадських далекобійників, що протестують, почали заарештовувати. Операція проходить на мосту Амбассадор. Це найзавантаженіший переїзд на кордоні Канади та США. Останніми днями рух було обмежено, бо кілька смуг перекрили люди, що протестують проти обов’язкової вакцинації.

Але тепер поліція каже, що не терпітиме незаконних дій.

[Памела Мізуно, представниця поліції]:
«Наскільки я знаю, загалом арештовано 25–30 осіб. П’ять автомобілів евакуйовано сьогодні та сім — учора».

Порушникам загрожує кримінальне переслідування. Поліція вже стягнула до мосту понад 50 одиниць техніки. Це і позашляховики, і автобуси, і бронемашини.

А ось лави протестувальників порідшали. Якщо в суботу їх було коло 100, то тепер щонайбільше 45.

Рух цим мостом критично важливий як для Канади, так і для США. Щодня ним в обидва боки перевозять товари загальною вартістю 360 мільйонів доларів. Це чверть усього товарообігу між двома країнами.

Протест «Конвой свободи» почався у столиці Оттаві понад два тижні тому. Далекобійники виступили проти правила, яке зачепило тих, хто їздить до США. Від них вимагали або зробити щеплення проти коронавірусу, або щоразу по приїзді до Канади сидіти на карантині.

У вихідні в Оттаві протестувало близько 4000 осіб. До далекобійників долучилися й інші водії, зокрема сільгосптранспорту. Вимоги також розширилися. Тепер вимагають відставки прем’єра Джастіна Трюдо, а також скасувати податок на викиди CO2.

На заході Канади протестувальники перекрили перехрестя вздовж Тихоокеанського шосе, що веде до прикордонного переходу між Канадою та США. Декілька людей стали табором і обіцяють залишатися доти, доки обмеження не скасують.

Влада Канади намагається позбавити протестувальників фінансування. Вона заблокувала сторінку на GoFundMe, де зібрали мільйони канадських доларів, і заморозила пожертвування на GiveSendGo.
Коротке посилання на цю сторінку:

Протестувальників-далекобійників у Канаді почали арештовуватиЧому індійські фермери знову вийшли на масові протестиІзраїль обіцяє, що гумдопомога не дістанеться ХАМАСуТрьох американських військовиків убито внаслідок атаки дрона в ЙорданіїВ одному турецькому місті поновили на посаді обраного прокурдського мераІндійські фермери-протестувальники збивають поліційні дрони повітряними зміямиНа грецькому острові Лесбос створили кладовище для емігрантівТепловий стрес охоплює дедалі більше територій ЄвропиМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платнимУгорці виходять на протести через скандал навколо президентського помилування

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: