23.10.2024
Телеканал NTD

ЄС інвестує 45 мільярдів євро у виробництво мікрочипів

ЄС інвестує 45 мільярдів євро у виробництво мікрочипів

Європейська комісія спростить фінансування заводів із виробництва напівпровідників. Так ЄС простимулює виготовлення мікрочипів та зменшить залежність..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Європейська комісія спростить фінансування заводів із виробництва напівпровідників. Так ЄС простимулює виготовлення мікрочипів та зменшить залежність від постачання зі США та Азії.

[Урсула фон дер Ляєн, голова Єврокомісії]:
«Пандемія оголила вразливість мереж постачання мікрочипів. Ви всі знаєте, що глобальна нестача мікрочипів уповільнила наше відновлення. Ми побачили, що всі лінії виробництва зупинилися — наприклад, авто — тоді як попит зростав».

Зі слів голови Єврокомісії, буде ухвалено акт, згідно з яким до 2030 року до 30-ти мільярдів євро, які вже виділено на програму, додадуть ще 15 мільярдів. Тобто фонд становитиме 45 мільярдів євро.

[Урсула фон дер Ляєн, голова Єврокомісії]:
«У Європейському акті про мікрочипи ми об’єднуємо інвестиції, нормативно-правову базу та необхідне стратегічне партнерство, щоб зробити Європу лідером на цьому так важливому ринку».

ЄС також спростить правила надання субсидій заводам інноваційних технологій. Акт ще передбачатиме важелі тиску на компанії, яких за часів кризи зможуть змушувати постачати основні мікрочипи.

Перш ніж стати законом, акт мають затвердити національні уряди та Європарламент.

Варто зазначити, що один великий американський виробник мікрочипів уже планує відкрити в ЄС свій мегазавод.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: