20.12.2024
Телеканал NTD

На каналах Амстердама роздавали безплатні тюльпани

На каналах Амстердама роздавали безплатні тюльпани

Човен у вузькому каналі з букетами тюльпанів на борту. Що може бути більш голландським, ніж це?..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Човен у вузькому каналі з букетами тюльпанів на борту. Що може бути більш голландським, ніж це?

Судно пливе каналами Амстердама. З нього перехожим безплатно роздають букети.

Так тут відзначають Національний день тюльпана й початок сезону вирощування цих яскравих квітів — головної статті експорту нідерландських фермерів.

Зазвичай організатори щороку оформляють гарні клумби напроти королівського палацу на площі Дам. Але цього разу подумали, що вони так спричинять скупчення людей, що небажано під час пандемії.

[Арджан Сміт, голова фонду ― популяризатора тюльпанів]:
«Тюльпани — дуже популярні квіти, бо вони бувають найрізноманітніших відтінків. Вони також не дуже дорогі. Їх можна купити за 3–5 євро, і водночас щотижня на столі буде новий букет».

Роздавати квіти допомагає відомий нідерландський комік Андре ван Дейн. Він має роздати тисячі букетів за допомогою сачка.

[жителька Амстердама]:
«Я часто купую тюльпани. На ринку вони всюди цілий рік. Мені подобається, що вони щороку роблять це на початку сезону тюльпанів. Просто заряджаєшся щастям, коли бачиш чудові квіти».

А виробники тюльпанів надіються, що їхні квіти відвоюють велику частку ринку Європи. Особливо з огляду на те, що американським та африканським продавцям троянд стало складніше привозити свою продукцію до інших країн через підвищення транспортних витрат.

[Арджан Сміт, голова фонду ― популяризатора тюльпанів]:
«Вантажні літаки дуже дорогі. Ось чому на європейський ринок прибуває мало квітів. А ми вирощуємо багато тюльпанів. Продаємо їх у Німеччині, Бельгії, Франції».

У п’ятницю влада Нідерландів послабила протиковідні обмеження. Запрацювали магазини з товарами не першої потреби, університети, спортклуби та перукарні. Проте бари, ресторани, музеї і театри досі закриті.
Коротке посилання на цю сторінку:

На каналах Амстердама роздавали безплатні тюльпаниФіліппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотекуПерегони на дитячих велосипедах влаштували для дорослих у СШАНазвані мами-видри допоможуть осиротілим дитинчатамМоре щенячої любові дістали шанувальники йоги з нагоди Дня святого ВалентинаЙогу внесли до розкладу уроків однієї зі шкіл столиці КосоваСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропортуНове поле тюльпанів приваблює туристів на півдні АнгліїПівнічномакедонець тримає вдома 600 папуг, і їх стає дедалі більшеУ зоопарку Парижа оселилася молода самка ламантина

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: