26.03.2024
Телеканал NTD

Лідер угруповання «Ісламська держава» підірвав себе та свою сім’ю

Лідер угруповання «Ісламська держава» підірвав себе та свою сім'ю

Лідера терористичного угруповання «Ісламська держава» було ліквідовано. Про це заявив Пентагон. За словами його спікера Джона..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Лідера терористичного угруповання «Ісламська держава» було ліквідовано. Про це заявив Пентагон. За словами його спікера Джона Кірбі, під час операції в сирійській провінції Ідліб американські військовики оточили дім головного терориста в районі міста Атма біля кордону з Туреччиною.

У результаті Абу Ібрагім аль-Хашемі аль-Кураші вбив себе, підірвавши вибухівку. Разом з ним загинуло ще 12 людей, зокрема сім’я терориста.

ООН висловила занепокоєння щодо повідомлень про загибель цивільних, а також заявила, що треба провести розслідування і знайти тих, хто несе за це відповідальність. Водночас організація схвалила усунення лідера «Ісламської держави».

[Фархан Хак, представник ООН]:
«Угруповання скоїло жахливі злочини й принесло трагедію і смерть тисячам чоловіків, жінок і дітей. І ми хочемо скористатися цією нагодою, щоб згадати про жертви та сім’ї жертв тероризму в усьому світі. І, звичайно ж, як ви знаєте, ООН загалом дуже підтримує зусилля в боротьбі з “Ісламською державою”, тому будь-які успіхи слід вітати».

Пентагон повідомляє, що із зони операції евакуювали десять осіб, зокрема дітей. Також відбувся бій між американськими військовиками та одним із соратників аль-Кураші і його дружиною. Обох було ліквідовано. Можливо, разом із ними було вбито й неповнолітнього.

Раніше міністр оборони США Ллойд Остін сказав, що операцію планували так, щоб мінімізувати смерті серед цивільних. Проте через складність цієї місії постраждали й невинні люди.
Коротке посилання на цю сторінку:

Лідер угруповання «Ісламська держава» підірвав себе та свою сім’юЄвропарламент затвердив нові імміграційні правила ЄвросоюзуШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиНирки — у центрі нової кризи в НепаліПовені спричинили хаос в Афганістані та ПакистаніЯпонія втратила титул третьої за величиною економіки світуЄгипет будує велику стіну на кордоні із Сектором ГазиВерховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантівЗброя для України вже в дорозі: Байден підписав законопроєкт про допомогу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: