25.07.2024
Телеканал NTD

Команда китайських пенсіонерів-хокеїстів сама облаштовує собі ковзанки

Команда китайських пенсіонерів-хокеїстів сама облаштовує собі ковзанки

Це хокейне поле — результат праці коло 10 жителів міста Аньшань, що на півночі Китаю. Усім..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Це хокейне поле — результат праці коло 10 жителів міста Аньшань, що на півночі Китаю. Усім їм від 50 до 60 років, і всі дуже люблять хокей.

Команда облаштувала власне поле просто неба. Спочатку доставили всі необхідні матеріали, потім довго очищали поверхню, а потім за допомогою помп залили воду. Решту зробила погода. Тут стоять 20-градусні морози.

[Чу Цецюань, суддя й колишній гравець]:
«Цю ковзанку створили наші шанувальники хокею. Вони вклали сили та гроші. Хтось дав будматеріали, дошки. Ці люди мають таке хобі. Усі тут аматори».

В Аньшані немає міських хокейних ковзанок. Саме тому команда покладається на ставки й озера в міських парках.

Тільки-но ковзанка готова, гравці надівають захист і вирушають на поле.

[Гао Тао, хокеїст]:
«Тут світліше, ніж у залі. Свіже повітря. Криті приміщення трохи гнітять».

[Чу Цецюань, суддя й колишній гравець]:
«Нашим учасникам здебільшого близько 60-ти років. Це переважно пенсіонери».

У Китаї немає професійної хокейної ліги. І цим видом спорту в країні майже не цікавляться. Це робить команду аматорів ще унікальнішою.

[Чу Цецюань, суддя й колишній гравець]:
«Хотілося б, щоби зимові види спорту розвивалися. Головна проблема в тому, що немає потрібної атмосфери, щоби грати в нашій країні. Глядачів мало, не так, як в Американській національній хокейній лізі».

Утім, на Олімпіаду в Пекіні Китай виставляє свою команду. Дива від неї не чекають. Міжнародна федерація затвердила її лише після тривалих роздумів щодо її кваліфікації.
Коротке посилання на цю сторінку:

Команда китайських пенсіонерів-хокеїстів сама облаштовує собі ковзанкиГонконгу загрожує новий закон про нацбезпеку — ще жорсткішийЧому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкошіСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта EvergrandeКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюГонконг посилив закон про нацбезпеку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: