29.03.2024
Телеканал NTD

Екстремальний локдаун: жителі Сіаня просять допомоги

Екстремальний локдаун: жителі Сіаня просять допомоги

Китайське місто Сіань перетворюється на другий Ухань. У місті вкрай жорсткий карантин. Жителям заборонили виходити з..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Китайське місто Сіань перетворюється на другий Ухань. У місті вкрай жорсткий карантин. Жителям заборонили виходити з будинків навіть по продукти. Служба доставляння теж працює з перебоями.

Голодні люди просять допомоги через інтернет. У мережу попали також кадри із затриманням тих, хто вийшов на вулицю шукати їжу.

Водночас за офіційними даними у місті на COVID хворіє лише до півтори тисячі осіб. Аналітики кажуть, що ситуація може бути значно серйознішою.

[жителька Сіаня]:

«Коли локдаун запроваджували в інших містах, я не переймалася. Та коли це трапилося зі мною, коли я опинилася під замком, то почала розуміти, наскільки ситуація серйозна».

Чиновники Сіаня опублікували список із 12 магазинів та організацій, де можна замовити доставлення їжі. Але містяни пишуть, що в постачальників запасів уже немає.

Хтось написав: «Треба їжа. Онлайн нічого не замовиш. Вийти не можемо, дім опечатано вже 10 днів. Закінчилася навіть локшина швидкого приготування. Голодуємо».

Ще один допис: «Районний магазин закрили зненацька. Нема ні рису, ні борошна, ні навіть солі».

І такий: «Ми не їли вже два дні».

Хтось написав, що намагався замовити онлайн у восьми офіційних групах, але харчі там недоступні: «Люди кажуть, що отримали продуктову допомогу від влади. А я хіба не в Сіані живу? У нас тут пандемія чи голод?»

Вулиці пусті. Громадський транспорт не ходить. У небезпеці опинилися й ті, хто залежить від медикаментів, приміром діабетики.

Тим, хто порушує правила, загрожує до 10 днів ув’язнення та коло 80 доларів штрафу.
Коротке посилання на цю сторінку:

Екстремальний локдаун: жителі Сіаня просять допомогиГаїтяни шукають захисту від банд біля поліційних дільницьІзраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручниківСкоординовані атаки палестинців: одна ізраїльтянка загинула, 12 осіб пораненоТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюВеликі повені на півночі Іраку: є загибліНовий удар по китайській компанії Evergrande: арештовано віцепрезидента автомобільного підрозділуПрем’єр-міністр Гаїті подав у відставку на тлі насильства в країніВлада Еквадору оголосила війну злочинним бандамІзраїльський безпілотник ліквідував заступника лідера ХАМАСу в Лівані

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: