29.08.2024
Телеканал NTD

«Стовп ганьби» в Гонконгу прибрали під покровом ночі

«Стовп ганьби» в Гонконгу прибрали під покровом ночі

Ось так під покровом ночі прибирають монумент пам'яті студентів, які загинули за демократію. Це так званий..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Ось так під покровом ночі прибирають монумент пам’яті студентів, які загинули за демократію. Це так званий «Стовп ганьби». Він понад 20 років стояв на території провідного університету Гонконгу й нагадував про бійню на площі Тяньаньмень у Пекіні 89-го року, коли на мирну демонстрацію кинули танки.

Але тепер Гонконг, автономний регіон КНР, і сам дедалі більше відходить від демократії і підпадає під вплив компартії Китаю. «Стовп ганьби» був одним з останніх монументів, які нагадували про чорну сторінку історії країни. У материковому Китаї ця тема, як і раніше, табу.

[студент]:
«Гонконзький університет — один із найстаріших у Гонконгу. Але його керівництво не дозволяє зберегти в ньому історію. Яка іронія! Як сумно бачити те, що відбувається».

Кілька місяців тому університет офіційно попросив власників монумента його прибрати. Причини не вказав. Повідомив лише, що так вирішили, оцінивши ризики для університету.

«Стовп ганьби» — це серія монументів данського художника Єнса Гальшіета. Загалом їх чотири. Крім Гонконгу, вони також стоять у Мексиці, Бразилії та Римі.

Сам скульптор сказав, що шокований рішенням університету й звернеться до суду.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Стовп ганьби» в Гонконгу прибрали під покровом ночіАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта EvergrandeНовий удар по китайській компанії Evergrande: арештовано віцепрезидента автомобільного підрозділуТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуГонконгу загрожує новий закон про нацбезпеку — ще жорсткіший

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: