29.03.2024
Телеканал NTD

Новонароджений ламантин поповнив зоопарк у Нідерландах

Новонароджений ламантин поповнив зоопарк у Нідерландах

Новонародженого ламантина вітають у зоопарку нідерландського міста Арнем. У дикій природі цей вид трапляється вздовж атлантичного..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Новонародженого ламантина вітають у зоопарку нідерландського міста Арнем. У дикій природі цей вид трапляється вздовж атлантичного узбережжя Америки, тому називається американським.

Це дитинча в самички вже друге. Тож вона — досвідчена мама, і пологи пройшли добре.

[Бас Люккенар, прессекретар зоопарку]:
«Дитинча досить велике. На вигляд воно цілком здорове, бо майже одразу спливло на поверхню подихати».

Малюк харчується материнським молоком. За три тижні зможе доповнити раціон рослинною їжею. Мама й дитинча тримаються разом. Іноді до них підпливає тато.

[Бас Люккенар, прессекретар зоопарку]:
«Батько не бере участі у вихованні маляти. Але ці тварини дуже товариські й не агресивні, тому добре взаємодіють. Тож цілком нормально, що самець виявляє інтерес до самиці й трохи цікавиться дитинчам. Це просто цікавість».

Ветеринари ще не оглядали малюка, щоб не турбувати сім’ю. Коли в зоопарку дізнаються стать дитинчати, виберуть йому ім’я.

Американські ламантини — вид, що зникає. Природних ворогів вони не мають, але їм загрожує діяльність людей, яка пов’язана з рибальством.
Коротке посилання на цю сторінку:

Новонароджений ламантин поповнив зоопарк у НідерландахЕкзотичному Мадагаскару присвятили фестиваль орхідей у Садах К’ю в ЛондоніНа острові Пасхи зібрали 9 тонн електронних відходівПівнічномакедонець тримає вдома 600 папуг, і їх стає дедалі більшеУ Таїланді бенкетом відзначають День слонаPet Show — 2024: у Гонконгу проходить виставка домашніх тваринМоре щенячої любові дістали шанувальники йоги з нагоди Дня святого ВалентинаУ Лондонському зоопарку підростає дитинча рідкісної рівнинної горилиСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропортуЦерква в Болівії влаштувала свято для сотень бездомних

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: