26.02.2024
Телеканал NTD

Від тигрів до мурах: у Лондонському зоопарку перераховують тварин

Від тигрів до мурах: у Лондонському зоопарку перераховують тварин

Підкликати й підрахувати. У Лондонському зоопарку стартував традиційний перепис мешканців. А їх тут майже 20 тисяч...

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Підкликати й підрахувати. У Лондонському зоопарку стартував традиційний перепис мешканців. А їх тут майже 20 тисяч. І деякі вельми непосидючі.

[Ден Сіммондс, працівник Лондонського зоопарку]:
«Ми рахуємо тварин щодня – це частина нашої роботи. Але також щороку проводимо офіційну інвентаризацію. Це потрібно, щоби продовжити ліцензію зоопарку».

З пінгвінами все просто. У кожного своє забарвлення, зафіксоване в документах. Тому одного не порахуєш двічі.

З левами теж клопоту немає. Їм у вольєр підсипали приманку, і тепер їх добре видно.

[Ден Сіммондс, співробітник Лондонського зоопарку]:
«Там розсипали трохи імбиру й кориці. І леви качаються на них, як домашні коти. Тож, попри кепську погоду, вони чудово проводять час».

Верблюди теж не завдають клопотів, хіба що проявляють підвищену увагу до наглядача.

А ось із верткими мавпами складніше. Знадобилася ціла коробка частування. Утім, сюрпризів під час підрахунку не очікують. Працівники зоопарку знають, що влітку тут з’явилося на світ троє дитинчат.

Мешканців перераховуватимуть тиждень. У Лондонському зоопарку тримають 400 видів тварин – від тигрів до мурах.

Отримані дані внесуть до загальної бази, до якої мають доступ усі зоопарки світу. Ці відомості допомагають краще координувати роботу щодо збереження рідкісних видів.

Лондонський зоопарк не фінансує держава. За час пандемії він утратив 20 мільйонів фунтів стерлінгів. Проте зараз гостей більшає. У зоопарку сподіваються, що тепер усе налагодиться.
Коротке посилання на цю сторінку:

Від тигрів до мурах: у Лондонському зоопарку перераховують тваринДесятки аеростатів літали над швейцарським містечком в альпійській долиніЗнайомтесь із найщасливішим водієм автобуса в АргентиніПерегони на дитячих велосипедах влаштували для дорослих у США40 котів зустрічає гостей у котокав’ярні в ІракуНазвані мами-видри допоможуть осиротілим дитинчатамОзеро в Баварії стало фіолетовим через бактеріїДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»Море щенячої любові дістали шанувальники йоги з нагоди Дня святого ВалентинаУ Бухаресті авіапасажирів здивували цирковою виставою

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: