23.09.2024
Телеканал NTD

«М-Спорт», «Хонда» й «Тойота» показали свої боліди для Чемпіонату світу з ралі (WRC)

«М-Спорт», «Хонда» й «Тойота» показали свої боліди для Чемпіонату світу з ралі (WRC)

Команди Чемпіонату світу з ралі «М-Спорт», «Хонда» й «Тойота» продемонстрували свої автомобілі для майбутнього сезону. Цього..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Команди Чемпіонату світу з ралі «М-Спорт», «Хонда» й «Тойота» продемонстрували свої автомобілі для майбутнього сезону. Цього року діє новий технічний регламент.

Тепер ралі-кари оснащено гібридною силовою установкою з електродвигуном потужністю 100 кВт і двигуном внутрішнього згоряння об’ємом 1,6 літра. Обидва в сумі видають до 500 кінських сил. Водночас ДВЗ працює на екологічно чистому пальному.

[Мохаммед бін Сулаєм, президент Міжнародної автомобільної федерації]:
«Спочатку співпрацювати з виробниками було непросто. Вони казали, що електрифікація автомобілів не розв’яже всіх проблем. Але гібрид, що працює на екологічно чистому пальному, це шлях».

Президент Міжнародної автомобільної федерації вважає, що технічні зміни додадуть складнощів усім командам, пілотам та змаганням загалом. Утім, автоперегонники готові до випробувань.

[Тьєррі Невіл, автоперегонник]:
«Ми нетерпляче чекаємо. Ніхто не знає, де виникнуть труднощі. Тому є хвилювання, відчуття невідомості, і попереду на нас чекають усілякі проблеми й випробування».

[Елфін Еванс, автоперегонник]:
«Усе це, як і раніше, здається дуже новим, тому всі ми хвилюємося, бо не знаємо, як виступимо, як зможемо керувати оснащеним інакше автомобілем і як змусимо цей новий агрегат працювати якнайліпше».

Чемпіонат світу з ралі пройде в 50-е. Він стартує цього тижня в Монте-Карло, а завершиться в листопаді в Японії. Загалом заплановано 13 перегонів на чотирьох континентах.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: