24.07.2024
Телеканал NTD

У Празькому зоопарку вперше оселився вомбат

У Празькому зоопарку вперше оселився вомбат

Це вомбат із кличкою Купер. Він новий мешканець Празького зоопарку й перший вомбат у його стінах...

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Це вомбат із кличкою Купер. Він новий мешканець Празького зоопарку й перший вомбат у його стінах. Таке звірятко тут чекали кілька років. Воно прибуло кілька тижнів тому з Німеччини.

[Давид Вала, доглядач]:
«У Купера щойно закінчився карантин. Тепер він живе й у закритому, й у відкритому вольєрі. Купер досліджує новий простір, а також риє нори — так роблять усі вомбати. Купер успадкував від своєї мами дуже доброзичливий характер».

Те, що Купер почав копати нори — гарна ознака. Отже, адаптувався до нового житла. Тепер йому підшукуватимуть пару.

[Ярослав Сімек, заступник директора зоопарку]:
«Він не буде самотнім, у нього обов’язково буде супутниця. Поки ми не знаємо, коли це станеться. Але ми хочемо взяти самичку з Австралії».

Вомбати — травоїдні сумчасті. Вони риють під землею справжні тунельні системи, які можуть тягнутися на 20 метрів і йти в глибину до трьох із половиною метрів. Ці тварини живуть в Австралії.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Празькому зоопарку вперше оселився вомбатУ Лондонському зоопарку підростає дитинча рідкісної рівнинної горилиНове поле тюльпанів приваблює туристів на півдні АнгліїЕкзотичному Мадагаскару присвятили фестиваль орхідей у Садах К’ю в ЛондоніПерегони на дитячих велосипедах влаштували для дорослих у СШАЙогу внесли до розкладу уроків однієї зі шкіл столиці КосоваПерші у світі перегони в реактивних костюмах відбулися в ДубаїФестиваль у Стамбулі: мільйони тюльпанів прикрасили містоОзеро в Баварії стало фіолетовим через бактеріїСвобода: у Данії поспішають подивитися на корів, що скачуть від радості

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: