08.07.2024
Телеканал NTD

Європою знову прокотилася хвиля протестів проти вакцинації

Європою знову прокотилася хвиля протестів проти вакцинації

Тисячі людей вийшли в неділю на протест в Амстердамі. Вони невдоволені антиковідними заходами та кампанією вакцинації...

Дата завантаження: 2024-05-08

video

Тисячі людей вийшли в неділю на протест в Амстердамі. Вони невдоволені антиковідними заходами та кампанією вакцинації.

Такі виступи у вихідні стали регулярним явищем. Цього разу до протестувальників приєдналися фермери, які приїхали до столиці на тракторах.

[протестувальниця]:
«Вони забрали досить наших свобод. Ми не хочемо робити щеплення проти того, чого не боїмося. Насправді ми вважаємо щеплення небезпечними. Я особливо не хочу, щоб у всіх були QR-коди».

Наприкінці грудня, на період свят, у Нідерландах запровадили один із найжорсткіших у Європі локдаунів. Тепер влада почала його трохи послаблювати. Так із 16 числа запрацювали магазини з товарами не першої потреби, салони краси та інші заклади сфери послуг. Однак із серйозними обмеженнями. Бари, ресторани та розважальні заклади будуть закритими щонайменше до 25 січня.

А в суботу протестували у багатьох містах Німеччини. У Франкфурті на вулиці вийшло коло 4000 осіб. Люди закликають скасувати маски в школах та виступають проти обов’язкової вакцинації.

[протестувальник]:
«Не хочу, щоб мене змушували вакцинуватися, особливо якщо врахувати, що вакцини нічого не дають. Як з’ясувалося, навіть якщо зробити щеплення, можна заражати інших та потрапити до лікарні».

У Римі теж було багатолюдно. Сюди з’їхалися протестувальники з усієї Італії. Вони невдоволені тим, що влада посилює обмеження через новий штам омікрон.

[протестувальниця]:
«Коронавірус — це штучна проблема».

Минулого тижня влада Італії зробила вакцинацію обов’язковою для всіх громадян старших за 50 років. Вона також запровадила перепустку для входу до громадських місць та транспорту. А ще з 10 січня вхід на тераси ресторанів, до готелів та на гірськолижні підіймачі доступний лише за наявності щеплення.

А це Париж. Тут на протест теж вийшло кілька тисяч осіб. Людей обурює новий паспорт вакцинації, який у Франції планують запровадити вже найближчими днями. Він обмежить свободу навіть тих, хто вже почав проходити курс щеплень.
Коротке посилання на цю сторінку:

Європою знову прокотилася хвиля протестів проти вакцинаціїСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняТемпи зменшення площі тропічних лісів у світі 2023 року сповільнилисяЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуЇдять котів та листя: жителям Судану загрожує голод через війнуСрібло в Єгипті — нове золотоБританський король Чарльз III повертається до виконання громадських обов’язків

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: