25.07.2024
Телеканал NTD

Рекордна кількість госпіталізацій з омікроном у США, але все не так, як раніше

Рекордна кількість госпіталізацій з омікроном у США, але все не так, як раніше

Сумний рекорд у лікарнях США. Пацієнтів із коронавірусом у країні небувало багато. Усе через новий варіант..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Сумний рекорд у лікарнях США. Пацієнтів із коронавірусом у країні небувало багато. Усе через новий варіант омікрон, який уважають найзаразнішим серед усіх штамів. Але важкі форми захворювання він спричинює рідше.

Як свідчить статистика, у США з коронавірусом зараз госпіталізовано понад 132 тисячі людей. Попередній рекорд був торік у січні. Хворих було на 600 осіб менше.

Але цього разу все інакше. Лише половина лежить зі звичайними симптомами COVID, такими як утруднене дихання, пневмонія чи низький рівень кисню в крові.

[Рауль Шарма, нью-йоркський лікар]:
«Інші 50 % — це люди, яких госпіталізували з інших причин, наприклад через серцевий напад, інсульт, біль у животі, рак та інші захворювання. А потім у них випадково виявили COVID, бо всім новоприбулим роблять тести».

Якщо говорити про лікарні Нью-Йорка, то коло половини госпіталізованих щеплена проти COVID.

[Рауль Шарма, нью-йоркський лікар]:
«Коло 10 % госпіталізованих із COVID перебувають у відділенні інтенсивної терапії, а 5 % — на штучній вентиляції легень. Це менше, ніж під час двох попередніх спалахів».

Але експерти кажуть, що кількість хворих ще не досягла піка.

Загалом з грудня кількість госпіталізацій через COVID у країні стабільно зростала. А за останні три тижні потроїлася.
Коротке посилання на цю сторінку:

Рекордна кількість госпіталізацій з омікроном у США, але все не так, як ранішеМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинкиЕпідемія лихоманки денге може початися в АргентиніЯк у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллямНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїНайбільшу у світі дерев’яну вітряну турбіну збудували у ШвеціїПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 рокуМітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластику

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: