23.10.2024
Телеканал NTD

Дослідження: як пандемія і локдаун вплинули на життя дітей

Дослідження: як пандемія і локдаун вплинули на життя дітей

Ці діти однієї з кенійських шкіл раді повернутися за парти. Деякі середні навчальні заклади країни через..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Ці діти однієї з кенійських шкіл раді повернутися за парти. Деякі середні навчальні заклади країни через пандемію не працювали більш як півтора року.

Як відомо, коронавірусна криза змінила життя дітей не лише в Кенії. Несподівано молоде покоління опинилося в ізоляції.

Тепер експерти намагаються оцінити збитки, які завдала дітям пандемія.

Організація ЮНІСЕФ уважає, що пандемія позначиться на дітях ще негативніше, ніж уважали раніше. І цей вплив буде більшим у бідних країнах і країнах, що розвиваються.

[Амелія Робертс, дослідниця]:
«Деякі діти під час локдауну мали доступ до персонального комп’ютера, вони добре вчилися. Але в інших були труднощі. Вони, можливо, відставали в англійській та математиці, бо не могли вчитися з дому».

Експерти також зазначають, що пандемія позначилася на успішності дітей.

[Вірен Д’Са, професор педіатрії]:
«Раптом вони опинилися в ізоляції. Тепер їм складно дотримуватися вказівок, які їм дають, а також концентруватися й зберігати увагу».

Американський професор педіатрії Вірен Д’Са спостерігав за групою з 290 новонароджених ще до того, як прийшов коронавірус. Каже, що ізоляція дуже вплинула на їхній розвиток.

[Вірен Д’Са, професор педіатрії]:
«Були невеликі відмінності в їхніх рухових проявах, у здатності до раннього навчання, у спілкуванні та поведінці».

Лікар наголошує, що пандемія не вплинула на здатність дітей ходити чи бігати. Але далася взнаки в інших речах.

[Вірен Д’Са, професор педіатрії]:
«Це більше стосується їхньої моторики, як вони переміщують предмети, аналізують інформацію і поводяться з речами в їхньому середовищі».

Лікарі кажуть, що зараз найважливіше — зменшити подальший вплив пандемії і постаратися повернути дітей у звичайні умови життя.
Коротке посилання на цю сторінку:

Дослідження: як пандемія і локдаун вплинули на життя дітейООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у СуданіПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНЯк голодні калани допомагають урятувати берегову лінію американського штату КаліфорніяОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)Як в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьмиОстанній підліток у селі: як Греція планує підвищувати народжуваністьВ Уганді фермери переходять на вирощування бамбукаЯпонія: як живеться людям через місяць після землетрусуТемпи зменшення площі тропічних лісів у світі 2023 року сповільнилися

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: