27.04.2024
Телеканал NTD

У Мексиці — рекорд із добової захворюваності на коронавірус

У Мексиці — рекорд із добової захворюваності на коронавірус

Новий рекорд із добової кількості нових хворих на COVID зафіксували в Мексиці. 12-го січня виявили 44..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Новий рекорд із добової кількості нових хворих на COVID зафіксували в Мексиці. 12-го січня виявили 44 тисячі інфікованих. Попередній сумний рекорд був напередодні, коли зареєстрували понад 33 тисячі заражених.

Наразі, за офіційними даними, у Мексиці найчастіше виявляють штам омікрон. Останні кілька тижнів до лікарень надходить більше пацієнтів із COVID. Проте госпіталізованих однаково на 85 % менше, ніж на піку епідемії на початку минулого року.

У Мехіко також ситуація стабільна.

[Клаудія Шейнбаум, мер Мехіко]:
«Лікарні не переповнені. Ліжок достатньо на випадок, якщо пацієнтів побільшає. Люди мають це знати. Наразі госпіталізовано 800 осіб. І вони не в тяжкому стані, як бувало раніше».

У столиці стали активніше тестувати на коронавірус. За день роблять по 30 тисяч ПЛР-тестів. Влада попереджає, що омікрон заразніший за інші штами.

[житель Мехіко]:
«Треба думати про інших людей, які мають дітей, про матерів. Ми можемо їх заразити, якщо не дотримуватимемося правил».

[жителька Мехіко]:
«У нас пандемія, але нам треба працювати. Думаю, треба дотримуватися санітарних правил. Поки треба носити маски та добре мити руки. Якщо так робитимемо, то зупинимо епідемію».

У Мексиці за весь час пандемії виявили понад чотири мільйони випадків захворювання на COVID. Померло понад 300 тисяч осіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Мексиці — рекорд із добової захворюваності на коронавірусЯк голодні калани допомагають урятувати берегову лінію американського штату КаліфорніяЯк кавові фермери допомагають Панамському каналуНемає джерел: через забруднення іракці змушені купувати питну водуЯпонія: як живеться людям через місяць після землетрусуМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАВеличезне джерело природного водню знайшли в албанській шахтіПогорільці в Чилі відновлюють своє житло

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: