25.07.2024
Телеканал NTD

Історію Ріо-де-Жанейро помістили на цифрову мапу

Історію Ріо-де-Жанейро помістили на цифрову мапу

Подивитися на відкриття статуї Христа-Спасителя чи подумки поблукати мощеними вулицями Ріо-де-Жанейро. Тепер це можуть зробити всі..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Подивитися на відкриття статуї Христа-Спасителя чи подумки поблукати мощеними вулицями Ріо-де-Жанейро. Тепер це можуть зробити всі користувачі інтернету.

У мережі розмістили цифрову мапу другого за величиною міста Бразилії. Фахівці зібрали в одне ціле архівні фотографії, малюнки, архітектурні проєкти та інші документи. За ними можна простежити, яким був Ріо століття тому, як місто росло, і як розвивалося його громадське життя.

[Сержіу Буржі, співробітник Інституту Морейри Саллеша]:
«Гадаю, украй важливо зберегти культурну спадщину в цифровій формі. Ми хочемо донести все це до людей».

На цифровій мапі розміщено точки. Якщо на них навести курсор, то спливає табличка зі світлиною і назвою вулиці, будівлі чи місцевості. Або можна натиснути на зображення якогось об’єкта, і на мапі з’явиться місце його розташування.

Ріо-де-Жанейро було засновано в 1565 році. Його історичний центр зі стародавніми будівлями є у списку Світової спадщини ЮНЕСКО.
Коротке посилання на цю сторінку:

Історію Ріо-де-Жанейро помістили на цифрову мапуНаціональний балет Грузії приїхав з танцювальною програмою до Боснії і ГерцеговиниВедмеді, кобили й турки: парад М’ясопуст у чеському селіШколярі Каліфорнії повернулися до ручок та зошитівКурка з «драконячими лапами» — найліпший подарунок на в’єтнамський Новий рікДо Перу повернулися 4600 археологічних артефактівКубинське болеро внесли до списку культурної спадщини ЮНЕСКОФранцуженка на Ейфелевій вежі побила світовий рекорд із висоти лазіння по канатуКолекції для старших дітей: новий тренд на Лондонському ярмарку іграшокСтаровинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: