20.03.2024
Телеканал NTD

Гольф допомагає юним бразильцям покинути міські нетрі

Гольф допомагає юним бразильцям покинути міські нетрі

Ці діти з нетрів Ріо-де-Жанейро ходять на заняття з гольфу не просто заради розваги. Разом із..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Ці діти з нетрів Ріо-де-Жанейро ходять на заняття з гольфу не просто заради розваги. Разом із новим хобі вони дістали можливість змінити своє життя.

Марселу Модесту відкрив навчальний центр із гри в гольф у найнебезпечнішому районі міста. Він хоче не лише долучити дітей до спорту, а й забрати їх із вулиць, де процвітає злочинність.

Марселу сам жив у фавелах. Але потім його запросили попрацювати в гольф-клубі, і його життя кардинально змінилося. Проте тоді все могло скластися інакше. Йому було 20 років, він умів битися й користуватися зброєю — тобто був ідеальним кандидатом у члени банди.

[Марселу Модесту, викладач гри в гольф]:

«Для мене гольф — це було світло в кінці тунелю. Багато моїх друзів померло, хтось у в’язниці. Вони не мали можливостей, які відкрив мені гольф».

Марселу проводить заняття на власні гроші. Дарує дітям ключки та м’ячі, а також пояснює основні правила гри.

Тренувальне поле менше за стандартне — 150 квадратних метрів. Замість лунок — відра. Але плани клубу — грандіозні.

Марселу хоче відкрити такі ж центри в інших фавелах Ріо та натренувати своїх вихованців так, щоб вони змогли пройти кваліфікаційний відбір і грати на олімпійському полі міста. Двох уже відібрали.

[Марселу Модесту, викладач гри в гольф]:
«Упевнений, що якщо підготую хоч одного чемпіона, це вже буде успіх. Навіть якщо це не станеться, у дітей однаково з’явиться шанс. Нехай не буде чемпіона, зате з них виростуть чудові медики, юристи та судді».

Й один із його вихованців уже впевнений, що стане професійним спортсменом, хоча почав грати лише минулого тижня.

[Рей ді Соза Тейшейра, учень клубу]:
«Я дуже радий бути тут. Звісно, навчатися непросто, але першого дня, коли я сюди прийшов, то не йняв віри, що зможу грати».

І навіть на клубах для гольфу бразилець зупинятися не збирається. Він також мріє побудувати в нетрях спортивне поле, тенісні корти та критий басейн.
Коротке посилання на цю сторінку:

Гольф допомагає юним бразильцям покинути міські нетріШтат США Нью-Джерсі сподівається вийти на ринок кленового сиропуООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандамиЧому китайський середній клас не може собі дозволити весілляУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителям19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до Іраку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: