19.03.2024
Телеканал NTD

Новинки CES: «перекладач» дитячого плачу й «розумні» шахи

Новинки CES: «перекладач» дитячого плачу й «розумні» шахи

Виставка CES у Лас-Вегасі показала багато нових гаджетів. Так, цей розробник стверджує, що навчився розшифровувати дитячий..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Виставка CES у Лас-Вегасі показала багато нових гаджетів. Так, цей розробник стверджує, що навчився розшифровувати дитячий плач. Пристрій може визначати, що викликає в дитини дискомфорт.

[Кісуне Ан, представник компанії-розробника]:
«Наш винахід — своєрідний тренер сну, обладнаний штучним інтелектом. Батьки дізнаються, що їм робити з дитиною, щоб укласти її раніше».

А це розумний нашийник, який стежить за станом здоров’я собаки.

[Девід Ерхан, представник компанії-розробника]:
«Це аналог Apple Watch для собак. Функції майже такі самі. І це дає змогу запобігти серйозним проблемам на ранній стадії. Наприклад, у США кожен п’ятий собака, а це коло 20 мільйонів особин, страждає від проблем із серцем».

І, звісно, експерти не могли не відзначити, як вільно можна було гуляти цього року між стендами. Багато великих компаній вирішили не приїжджати, а лише підготували онлайн-презентації.

[Ніколь Скотт, експерт у галузі технологій]:
«CES — це зазвичай натовп та хаос. Але цього року це простір і свобода. Тут можна вільно гуляти. Зовсім не те, до чого ми звикли. Також вражає кількість пустих стендів».

І завдяки такому спокою багато хто міг насолодитися неспішною грою в шахи. Звісно, теж високотехнологічними. Так, клітини загоряються червоним, синім і зеленим, показуючи погані, середні та вдалі ходи.

[Адам Руш, представник компанії-розробника]:
«Коли гравець торкається фігури, то бачить зелені, сині й червоні клітинки. Зелені — це вдалі ходи, сині — нормальні, а червоні — небажані. Так можна робити правильний вибір. Якщо ви постійно когось обігруєте, то в суперника з’явиться можливість уникати невдалих рішень. Це зробить гру захопливішою».

Було багато й інших новинок. Так, LG показала цілу систему гаджетів — від очисників повітря й обігрівачів до бездротових моніторів на колесах. Hyundai говорила про метавсесвіт, де віртуальна реальність доповнює інтернет та мобільність. Sony показала прототип свого нового електромобіля. Samsung свого авто в запасі не мала, зате її пульт для телевізора тепер може заряджатися не лише від сонячних панелей, але й через Wi-Fi.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: