25.06.2024
Телеканал NTD

«Цунамі нових випадків захворювання»: омікрон і дельта об’єдналися

«Цунамі нових випадків захворювання»: омікрон і дельта об'єдналися

Цунамі — так назвав голова ВООЗ хвилю нових випадків зараження коронавірусом у світі. За ці сім..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Цунамі — так назвав голова ВООЗ хвилю нових випадків зараження коронавірусом у світі. За ці сім днів захворіла рекордна кількість людей.

Експерти кажуть, що в усьому винен новий штам — омікрон, який заразніший за попередні. Він об’єднався з дельта-варіантом і почав активно поширюватися.

[Тедрос Гебреєсус, голова ВООЗ]:
«Дельта та омікрон — це тепер однакові загрози, які підняли кількість заражень до рекордних висот. Це призвело до збільшення госпіталізацій та смертей. Мене вельми непокоїть, що омікрон дуже заразний і поширюється одночасно з дельтою, що це спричинило цунамі нових випадків захворювання».

Рекорди з кількості нових хворих фіксують у Великій Британії, Італії, Іспанії, Португалії, Греції, на Кіпрі та Мальті.

А міністр охорони здоров’я Франції сказав, що за останні 24 години в країні зареєстрували 208 тисяч нових випадків. Це національний та європейський рекорд.

У США середня добова кількість нових хворих зросла до 258 тисяч. Це на 8000 більше, ніж попередній сумний рекорд, встановлений торік у січні.

Утім, експерти закликають не панікувати. Омікрон хоч і заразніший, але рідше призводить до важких форм перебігу хвороби чи смерті.

Як показують дані, такі інфіковані переважно не мають симптомів. Однак у деяких випадках потрібна госпіталізація.

Водночас лікарі кажуть, що нова хвиля поширення омікрону ще не досягла піка, і хворих найближчим часом буде більше.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Цунамі нових випадків захворювання»: омікрон і дельта об’єдналисяПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компроміс«Відновлення правосуддя для України»: 44 країни в Гаазі підтримали створення трибуналу для РосіїЯрмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»Угорці виходять на протести через скандал навколо президентського помилуванняТримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочинШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)У Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїЯпонія: як живеться людям через місяць після землетрусу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: