24.01.2024
Телеканал NTD

12 найвагоміших ювілеїв 2022 року

12 найвагоміших ювілеїв 2022 року

Які знаменні дати відзначатимуть у 2022 році? 17 січня виповниться 80 років від дня народження Кассіуса..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Які знаменні дати відзначатимуть у 2022 році?

17 січня виповниться 80 років від дня народження Кассіуса Клея. Цей знаменитий американець пізніше прийняв іслам і змінив ім’я на Мухаммед Алі. Він став одним з найвидатніших спортсменів XX століття. Виграв золото на Олімпіаді в Римі в 1960 році, а також став триразовим чемпіоном світу у важкій вазі.

У лютому важливу дату відзначать у Великій Британії. 6 числа виповниться 70 років від дня коронації Єлизавети ІІ. Про смерть свого батька, короля Георга IV, вона дізналася під час подорожі до Кенії. Довелося терміново повернутися й очолити британську монархію.

А 1 березня ювілей буде сумним. Цього дня в 1942 році запрацював крематорій німецького концтабору Аушвіц-2, також відомий як Біркенау.

12 квітня виповниться 110 років від дня загибелі «Титаніка». Корабель був найбільшим за всі часи. Вважали, що його не можливо потопити. Однак під час свого першого вояжу з Європи до США в 1912 він наштовхнувся на айсберг і пішов на дно океану. Загинуло коло 1500 людей.

У травні, а саме 21 числа, світ відзначить 90 років від дня першого одиночного перельоту жінки-пілота через Атлантичний океан. Це була Амелія Ергарт. Пізніше вона встановлювала й інші рекорди, і стала першою жінкою, що пролетіла самотужки від одного до іншого узбережжя США. Через кілька років Амелія спробувала облетіти земну кулю, але її літак розбився. Причина його аварії залишається однією з найбільших загадок ХХ століття.

17 червня відзначать 50 років від дня початку Вотергейту в США. Це політичний скандал, який закінчився відставкою президента Річарда Ніксона.

А 1 липня виповниться 25 років, як Гонконг перестав бути британською колонією. Через 156 років його було передано під управління КНР.

31 серпня виповниться 25 років від дня загибелі принцеси Діани.

5 вересня також згадають відому жінку. Цього дня минає 25 років від дня смерті Матері Терези – католицької черниці, яка стала відомою тим, що допомагала бідним.

У жовтні ювілей буде космічним. Світ відзначить 25 років від дня запуску апарату Кассіні. Він став першим та єдиним дослідницьким зондом, який відправили на орбіту Сатурна. На дорогу він витратив 13 років. А потім надіслав на Землю фото кілець планети.

7 листопада відзначать 50 років від дня знакової політичної перемоги. Республіканський кандидат Річард Ніксон випередив свого демократичного супротивника і став президентом США вдруге. Причому його перевага була однією з найбільших у сучасній історії.

І нарешті в грудні святкуватимуть 10 років приємної новини. У 2012 році принц Вільям і його дружина Кейт оголосили, що чекають на первістка.
Коротке посилання на цю сторінку:

12 найвагоміших ювілеїв 2022 рокуЗаповзятливі австралійці створюють приватні парки для вигулу собакКурка з «драконячими лапами» — найліпший подарунок на в’єтнамський Новий рікБез інтернету та зв’язку: на Балі відзначили День тишіМодний дім Dior показав свою осінню колекцію в Нью-ЙоркуЯк нещастя надихнуло мігрантку з Камеруну створити модний бренд у ЛіваніНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомВедмеді, кобили й турки: парад М’ясопуст у чеському селіУперше за 450 років вісім частин вівтаря епохи Відродження зібрали докупиКубинське болеро внесли до списку культурної спадщини ЮНЕСКО

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: