24.04.2024
Телеканал NTD

Ченці танцюють, щоб відігнати злих духів

Ченці танцюють, щоб відігнати злих духів

Традиційні інструменти, ритуальні танці й старовинне вбрання. Буддисти вірять, що так можна відлякати злих духів. Тоді..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Традиційні інструменти, ритуальні танці й старовинне вбрання. Буддисти вірять, що так можна відлякати злих духів. Тоді навколо запанує спокій і щастя. Таке релігійне служіння називається цам. Його тут проводитимуть три дні.

Наразі танець виконують буддійські ченці бутанського монастиря, що в індійському місті Бодхгая.

[монах]:
«У свято рано-вранці ми молимося, а потім виконуємо цей танець. Він релігійний. Ми робимо це для миру в усьому світі».

Під час танцю деякі ченці можуть надівати маски захисників буддійського вчення. Це має ще більше відлякати злих духів від монастиря та його мешканців.

До Бодхгаї зазвичай стікаються паломники з усього світу. Заведено вважати, що саме тут під деревом Бодхі досяг просвітління Будда Шак’ямуні. У місті є багато монастирів для буддійських ченців із різних країн.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ченці танцюють, щоб відігнати злих духівНародну музику шоро в Бразилії визнали культурною спадщиною«Сарджент і мода»: по-новому подивитися на картини портретиста пропонують у ЛондоніНайвідоміший храм Камбоджі хоче повернути колишню кількість туристівНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментахРозкішний бал-маскарад став окрасою Венеційського карнавалуЯк лондонський ресторан готує їжу лише з місцевих інгредієнтівВедмеді, кобили й турки: парад М’ясопуст у чеському селіСендбординг повертається до НамібіїФестиваль світла прикрасив Копенгаген в останній місяць зими

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: