20.10.2024
Телеканал NTD

Найбільший у світі сапфір показали на Шрі-Ланці

Найбільший у світі сапфір показали на Шрі-Ланці

«Королева Азії» — так назвали цей сапфір, який знайшли на Шрі-Ланці. Національне управління з питань дорогоцінного..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

«Королева Азії» — так назвали цей сапфір, який знайшли на Шрі-Ланці. Національне управління з питань дорогоцінного каміння країни називає його найбільшим у світі.

[Палітха Гунесекера, гемолог]:
«Можливо, це найбільший у світі корунд. Його знайшли в Балангоді. Він лежав серед розсипу дорогоцінного каміння. Великий розмір додає йому цінності».

Сапфір важить 310 кілограмів. Його знайшли три місяці тому, але показали лише зараз. Управління з питань дорогоцінного каміння вручило сертифікат компанії, що видобула камінь.

Сапфір — це різновид корунду. У мінералогії сапфірами називають лише каміння синього кольору. А в ювелірній промисловості — усе, окрім бузково-червоних. Таке каміння класифікують як рубіни.

Сапфіри дуже тверді й дуже блищать. Вони бувають оранжевими, рожевими, зеленими та безбарвними. Та найбільше цінується волошково-синій бархатистий колір.
Коротке посилання на цю сторінку:

Найбільший у світі сапфір показали на Шрі-ЛанціКарнавал у Венеції може стати «платним»Французький художник оживив фасад престижного готелю в Ріо-де-ЖанейроКолекції для старших дітей: новий тренд на Лондонському ярмарку іграшокМодний дім Carolina Herrera показав красу як силуВ Італії відкрився новий підвісний міст на висоті 175 метрів10 років у Louis Vuitton: дизайнер Ніколя Геск’єр відсвяткував ювілей у ЛувріВиставки, присвячені кактусам та квітковому дизайну, відкрилися в музеї Іва Сен-Лорана в МарракешіСицилійський вулкан Етна приваблює туристів кільцями пари та газуУ Великій Британії відзначають 100-річчя лялькового будинку королеви Марії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: