27.05.2024
Телеканал NTD

Музика, яка грала в місці народження Ісуса, знову зазвучить

Музика, яка грала в місці народження Ісуса, знову зазвучить

Відтворити музику, яка, можливо, звучала в місці народження Ісуса майже 800 років тому. Таку мету поставили..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Відтворити музику, яка, можливо, звучала в місці народження Ісуса майже 800 років тому. Таку мету поставили собі німецькі дослідники. Вони збираються зробити копії дзвонів та органних труб, які відкопали біля церкви Різдва Христового у Вифлеємі.

[отець Стефан, монах-францисканець]:
«Вони були всередині базиліки Різдва, а не на дзвіниці. На них, а ще на органі виконували музику всередині базиліки».

Закопали їх ще у XIII столітті. Тоді під час наступу мусульман хрестоносці рятували святині. Дзвони та труби добре обмазали тваринним жиром, щоб захистити від іржі.

Дзвони й понад 220 органних труб знайшли на початку XX століття.

[отець Стефан, монах-францисканець]:
«Хрестоносці сподівалися, що, можливо, знайдуть їх згодом. Але вони покинули країну й не знайшли. А потім, коли францисканці зводили будинок для прочан, щоб вітати паломників у Вифлеємі, вони випадково розкопали ці дзвони й труби для органів».

Коли старовинні інструменти повністю дослідять, потрібно буде ще п’ять років, щоб зробити копії, які би повністю функціонували.

Оригінали теж видають чистий звук. Але не такий, як спочатку. Їх планують виставити в єрусалимському музеї вже 2024 року.
Коротке посилання на цю сторінку:

Музика, яка грала в місці народження Ісуса, знову зазвучитьПаризький кондитер створив незвичайне тістечко з нагоди Олімпійських ігорФестиваль «Звуки цвітіння» починається в Ботанічних садах К’ю в ЛондоніВиставки, присвячені кактусам та квітковому дизайну, відкрилися в музеї Іва Сен-Лорана в Марракеші«Сарджент і мода»: по-новому подивитися на картини портретиста пропонують у ЛондоніУ Помпеях знайшли давню бенкетну залу з фрескамиКолекції для старших дітей: новий тренд на Лондонському ярмарку іграшокНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомФестиваль повітряних зміїв у Вейфані: панди, дракони та кальмариРимській імперії присвятили нову виставку в Британському музеї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: