25.08.2024
Телеканал NTD

Рідкісні черепахи з еластичним панциром опинилися на межі вимирання

Рідкісні черепахи з еластичним панциром опинилися на межі вимирання

Черепахи ніжаться на сонці на одній із приватних ферм Кенії. Цей вид називають черепаха Торніра. Він..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Черепахи ніжаться на сонці на одній із приватних ферм Кенії. Цей вид називають черепаха Торніра. Він є у списку тварин, які перебувають на межі зникнення.

Зазвичай у черепах важка й цілісна броня. Але в цих навпаки — м’яка, рухлива й легка. Загроз мають багато: від втрати житла до браконьєрства й вирубування лісів під сільгосппотреби.

[Патрік Омонді, голова Кенійського інституту дикої природи]:
«У деяких країнах Європи, у США черепаха Торніра тримають як домашніх улюбленців. Тому їх нелегально вивозять. Є ферми, де їх розводять. Та деякі люди виловлюють їх у дикій природі. Отже, браконьєрство — одна з головних проблем».

Конвенція про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори забороняє торгувати черепахами Торніра з 2019 року. Однак багато фермерів у Кенії, приєднавшись до урядової програми збереження виду, і далі їх розводять.

[Пітер Маунду, фермер]:
«Роки йдуть, а ці тварини, як і раніше, будуть на фермі. Ця ферма буде місцем, де люди, які ніколи не бачили черепах Торніра, зможуть це зробити».

Дослідники кажуть, що ця робота дуже важлива.

[Джейкоб Мвіті, дослідник]:
«Їх більше немає ніде у світі, крім Кенії, Танзанії та Замбії. Тож, навіть щоб показати їх у зоопарках Європи, їх треба доставити з цього регіону. Більше немає звідки».

Ці черепахи досягають зрілості досить повільно: за 5–9 років. Самиці відкладають лише одне чи два яйця на рік. А дитинчата вилуплюються через 4–6 місяців.

Ці плазуни мешкають у скельних тріщинах, і їх можна назвати чудовими альпіністами.

А ще замість того, щоб ховатися у своєму панцирі, ці черепахи вважають за краще тікати.
Коротке посилання на цю сторінку:

Рідкісні черепахи з еластичним панциром опинилися на межі вимиранняСтрілянина в техаській церкві: на зброї стрільця була наклейка «Палестина»У Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію через лихоманку денгеУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїСрібна шахта відродила занепале боснійське містоЯпонія: як живеться людям через місяць після землетрусуУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)Коли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачити

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: