26.12.2024
Телеканал NTD

Перший готель із нульовим викидом вуглецю відкрили в Лондоні

Перший готель із нульовим викидом вуглецю відкрили в Лондоні

Цей, на перший погляд, типовий готель у Лондоні претендує на звання першого у світі готелю з..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Цей, на перший погляд, типовий готель у Лондоні претендує на звання першого у світі готелю з нульовим викидом вуглецю. Тобто він у процесі експлуатації не виробляє вуглекислого газу.

І дизайн тут не просто сучасний. Тут усе продумано з погляду екологічності.

Крани для ванної кімнати обмежують потік води, абажури виготовлено з переробленого скла, а дерев’яні рами для дзеркал створено на місцевому виробництві. Біля входу можна взяти напрокат електричні велосипеди.

У готелі постійно збирають та аналізують інформацію про споживання енергії.

[Роберт Годвін, менеджер готелю]:
«У нас є кімнати, які повністю обладнано системою збору даних про те, скільки енергії споживають із розеток побутові прилади: телевізори, посудомийні машини тощо. Ми також стежимо за якістю повітря, перевіряємо, скільки використовуємо гарячої води — так і дізнаємося, як гості користуються нашими кімнатами».

У номерах встановлено по три інфрачервоні датчики. Вони стежать, щоб енергія не марнувалася й вимикають освітлення й обігрів, коли в кімнаті немає постояльців.

Готель здебільшого покладається на власні джерела енергії. На даху встановлено сонячні батареї. Вода надходить зі свердловин і нагрівається завдяки тепловим насосам.

На східцях — килими з перероблених пластикових рибальських сітей, зібраних в океані. А нестандартні меблі виготовили місцеві підприємства.

[Роберт Годвін, менеджер готелю]:
«Це для того, щоб ефективно закуповувати місцеву продукцію, використовувати місцеві матеріали, місцеву робочу силу й також мінімізувати відстань, яку товари мають подолати, щоби прибути сюди».

Готель відкрили рік тому. Ніч у номері коштує від 173 доларів. Заклад усе ще споживає енергію ззовні, але автори сподіваються в майбутньому повністю перейти на власні джерела.
Коротке посилання на цю сторінку:

Перший готель із нульовим викидом вуглецю відкрили в ЛондоніШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюКанада обмежить час роботи для іноземних студентівТепловий стрес охоплює дедалі більше територій ЄвропиНа Кубі закінчується паливо?Величезне джерело природного водню знайшли в албанській шахтіПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівТроє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»Як Австралія перетворила морських шкідників на джерело цінної ікри

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: