25.09.2024
Телеканал NTD

Омікрон порушив плани американців

Омікрон порушив плани американців

Варіант коронавірусу — омікрон порушив різдвяні плани тисяч американців. Авіакомпанії вже кілька днів скасовують сотні рейсів,..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Варіант коронавірусу — омікрон порушив різдвяні плани тисяч американців. Авіакомпанії вже кілька днів скасовують сотні рейсів, бо серед членів екіпажу виявляють багато хворих. Інших поміщають на карантин.

Так, лише у неділю скасували понад 720 внутрішніх та міжнародних рейсів, у суботу — коло 1000. Більш як 1400 рейсів відклали.

Різдво — найгарячіша пора для подорожей. Але цьогоріч на нього наклалося швидке розповсюдження нового штаму. У деяких штатах захворюваність дуже зросла.

Уперше омікрон виявили в листопаді. Тепер у США на нього припадає близько 75 % усіх нових випадків. У деяких регіонах кількість сягає 90 %. Водночас за останній тиждень нових хворих на ковід у середньому стало на 45 % більше. Це майже 180 тисяч осіб щодня.

Дослідження показують, що новий штам, хоч і заразніший, але рідше призводить до важких форм захворювання. Утім, лікарі просять бути обережними, бо вірус, як і раніше, небезпечний.

Деякі експерти закликають владу не запроваджувати у зв’язку з новим штамом додаткових обмежень. Цей індійський медик працює в лікарні Нью-Делі, де лікують тільки пацієнтів із ковідом.

[Суреш Кумар, лікар]:
«90 % пацієнтів з омікроном — безсимптомні та одужують без медикаментів і лікування. У деяких були симптоми, наприклад висока температура, біль у горлі, ломота, діарея. Але нікому не знадобився кисень чи антивірусний препарат ремдесивір».

Уперше новий штам виявили на півдні Африки. Зараз він швидко поширюється і, як уважають експерти, незабаром переважатиме в більшій частині країн.
Коротке посилання на цю сторінку:

Омікрон порушив плани американцівФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиМистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життяНа Кубі закінчується паливо?В Уганді фермери переходять на вирощування бамбукаУ Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію через лихоманку денгеНа Канарських островах протестують проти масового туризмуЯпонія: як живеться людям через місяць після землетрусуДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинкиТроє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: