29.11.2024
Телеканал NTD

В Австралії бджолярі-аматори допомагають відродити популяцію бджіл

В Австралії бджолярі-аматори допомагають відродити популяцію бджіл

[Джон Вотсон, бджоляр-аматор

Дата завантаження: 2024-03-29

video

[Джон Вотсон, бджоляр-аматор]:
«Бджільництво дуже швидко набирає популярності не лише в Австралії, а й у всьому світі. Це дуже цікаве заняття».

Бджоляр-аматор Джон Вотсон тримає маленьку пасіку біля свого дому у Водонгу штату Вікторія. Але це не просто заняття для душі. Воно допомагає відновлювати чисельність бджіл.

Торік під час великих пожеж в Австралії згоріли сотні тисяч гектарів землі й загинули мільйони живих істот, серед яких і бджоли.

Метт Гледгілл — професійний бджоляр. Тримає 400 вуликів. Бджоли запилюють місцеві рослини, а Гледгілл збирає мед. Але чисельність медоносних комах відновлюється повільно.

[Мет Гледгілл, бджоляр]:
«Я розмовляв з іншими бджолярами, які мали пасіки тут, у горах. Вони гадають, що на відновлення піде 25–30 років».

У такій ситуації великі надії покладають на бджолярів-аматорів.

[Пем Нунан, бджоляр-початківець]:
«Зі мною зв’язався фермер і сказав, що один рій бджіл зібрався в дереві, яке вигоріло під час пожеж. Тому я зателефонувала Метту й сказала: “Слухай, нам треба дістати цей рій із дерева”».

Бджолярі-аматори закликають інших австралійців завести пасіку.

[Джон Вотсон, бджоляр-аматор]:
«Навіть один вулик дарує багато радості, а в мене її тепер ще більше».

Роль бджіл у природі дуже важлива, бо запилення потребує понад 200 тисяч видів рослин. Чим більше медоносних трудівниць, тим багатший врожай на полях.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Австралії бджолярі-аматори допомагають відродити популяцію бджілООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандамиНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїБізнесмен у Беніні отримує з відходів біогаз, який забезпечує сотні будинківЗнаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центромДо 12 років каторжних робіт засудили двох підлітків у КНДР за перегляд південнокорейських кліпівСтрілянина в техаській церкві: на зброї стрільця була наклейка «Палестина»Японія: як живеться людям через місяць після землетрусуКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісуПогорільці в Чилі відновлюють своє житло

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: