28.10.2024
Телеканал NTD

Майже 600 мігрантів залишається на білорусько-польському кордоні

Майже 600 мігрантів залишається на білорусько-польському кордоні

[Ревас, мігрант з Іраку

Дата завантаження: 2024-03-28

video

[Ревас, мігрант з Іраку]:
«Я не маю грошей, усе закінчується. Небезпечно. Наше життя під загрозою».

Майже 600 мігрантів, як і раніше, залишаються у складському приміщенні на білорусько-польському кордоні. Влада каже, що дехто вирішив залишитися в Білорусі. Але більшість усе ж хоче потрапити до Євросоюзу.

[Ревас, мігрант з Іраку]:
«Ми приїхали, щоб перейти кордон ЄС. Ми хочемо поїхати до Німеччини. Але потім почалися проблеми з грішми, і ми мусили жити в лісі. Умови не для життя, складно».

Утім, повернення на батьківщину — для більшості також не варіант.

[Ємен Джндалі, мігрант із Сирії]:

«Я планую залишитися, бо не можу повернутися до лісу чи назад до Сирії. У Сирії нічого немає, у мене там нічого немає: ні житла, ні роботи».

Гуманітарні організації кажуть, що й далі надають людям допомогу.

[Наталія Толкачова, голова гродненського відділення Червоного Хреста]:
«Наші міжнародні партнери доставили 192 тонни усілякої гуманітарної допомоги: харчі, ковдри, матраци, одяг, взуття та інше».

Міграційна криза загострилася восени, коли до кордону Білорусі з країнами ЄС рушили тисячі мігрантів. У результаті в лісі біля кордону зібралося близько 4000 осіб. Вони неодноразово намагалися прорватися на бік ЄС. Багатьох затримували та повертали назад.

Брюссель звинувачує у кризі Олександра Лукашенка. Він вважає, що білоруський президент полегшив отримання віз та логістику для жителів близькосхідних країн у відповідь на санкції. Сам Лукашенко ці звинувачення відкидає і каже, що не має до кризи жодного стосунку.
Коротке посилання на цю сторінку:

Майже 600 мігрантів залишається на білорусько-польському кордоніЗ контейнерів для лінз в Австралії роблять будматеріалП’ять нових непостійних членів Ради Безпеки ООН почали роботуСнігопади ускладнюють ліквідацію наслідків землетрусу в ЯпоніїВ Індонезії через повені та зсуви гинуть людиПрорвало греблю: зсув завалив поселення в БолівіїУ Німеччині перекинувся міжнародний пасажирський автобус — є загибліЕквадорські військовики почали активно патрулювати водні шляхи в пошуках наркотиківБританські вчені: щоденна коротка прогулянка може стати порятунком для серцяЧовен із мігрантами перекинувся біля берегів Панами

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: