26.08.2024
Телеканал NTD

В Індонезії знищують харчові відходи за допомогою личинок

В Індонезії знищують харчові відходи за допомогою личинок

Копошаться личинки — комусь це видовище здасться неприємним. Проте індонезійка Деві Сінта обрала такий спосіб утилізації..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Копошаться личинки — комусь це видовище здасться неприємним. Проте індонезійка Деві Сінта обрала такий спосіб утилізації харчових відходів. Цих личинок вона тримає в спеціальному ящику у дворі свого будинку в Джакарті.

Набір називається «Магобокс». Він продається з личинками мухи львинка чорна.

[Деві Сінта, жителька Джакарти]:
Личинки виділяють фекалії, які можна використовувати як добрива. Вони приносять користь у садівництві, а також є кормом для худоби».

В Індонезії на великих фермах личинки львинки чорної вже давно використовують як корм для худоби. Вони багаті на білок і кальцій.

Ідею перероблення відходів за допомогою личинок вигадала індонезійська підприємиця.

[Фатіма Хімматіна, підприємиця]:
«Людям неприємно дивитися на личинок. Через те, що личинки поїдають відходи, багато хто думає, що вони можуть бути небезпечними для худоби. Гадаю, просто більшість людей поки мало знає про личинок, у них багато білка».

«Магобокси» продають із лютого, і вони поступово набувають популярності.

[Фатіма Хімматіна, підприємиця]:
«Ми продаємо їх менше ніж рік, і в нас купили понад 500 ящиків у 50 містах Індонезії. Є покупці й у Малайзії».

Стартовий набір «Магобокс» коштує 27 доларів. Коли личинки перетворяться на лялечок, їх можна продати фермерам, а потім купити яйця личинок. Вони коштують 14 доларів за пакунок.

За даними ООН, в Індонезії на кожну людину припадає щонайменше шість кілограмів харчових відходів на рік.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Індонезії знищують харчові відходи за допомогою личинок19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуЯк Австралія перетворила морських шкідників на джерело цінної ікриЯк голодні калани допомагають урятувати берегову лінію американського штату КаліфорніяМистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життяОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)Двоє мігрантів померло, намагаючись дістатися з Африки до Канарських островівТроє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»На Канарських островах протестують проти масового туризмуУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до Австрії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: