25.01.2024
Телеканал NTD

До берегів Лівії прибило тіла 24-х потонулих мігрантів

До берегів Лівії прибило тіла 24-х потонулих мігрантів

14 мігрантів, серед яких і дитина, потонули в Середземному морі, коли пливли до ЄС. Їхні тіла..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

14 мігрантів, серед яких і дитина, потонули в Середземному морі, коли пливли до ЄС. Їхні тіла прибило до берега Ель-Алуса в Лівії. Ще трьох людей вдалося врятувати.

МВС країни повідомило, що загиблі належать до групи з 60 мігрантів, яких уважають зниклими безвісти в морі. Їх досі шукають.

Знайдені тіла доправили до найближчої лікарні.

[Усама аль-Сакет, головний лікар]:
«Вони були в морі приблизно день. Тіла ще не розклалися. Їх привезли до лікарні Хомса. Загалом загиблих 14, серед них і маленька дитина».

На іншому пляжі Ель-Алуса знайшли ще десять тіл, але невідомо, чи вони належать до тієї ж групи мігрантів.

Для шукачів притулку Лівія — це великий транзитний пункт. Вихідці з африканських країн потрапляють сюди через Сахару. Тут платять нелегальним перевізникам, щоб дістатися Європи. Часто човни, на яких вони пливуть, старі чи ненадійні.

Після 2017 року потік мігрантів зменшився, бо військово-морські сили Євросоюзу почали активно перехоплювати та повертати човни до Лівії.

Цього року кількість шукачів ліпшого життя знову зросла, а отже, побільшало й трагедій. Із січня потонуло коло 1500 осіб. З 2014 року зареєстровано 17 тисяч випадків загибелі мігрантів.
Коротке посилання на цю сторінку:

До берегів Лівії прибило тіла 24-х потонулих мігрантівФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄСФранцузькі фермери спробували заблокувати гуртовий ринок у ПарижіЄгипет будує велику стіну на кордоні із Сектором ГазиСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країниВикрадення планів безпеки поставила під загрозу проведення Олімпіади в ПарижіУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судПрем’єр-міністр Гаїті подав у відставку на тлі насильства в країніОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуПогорільці в Чилі відновлюють своє житло

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: