18.07.2024
Телеканал NTD

Поліція на острові Пальма годує покинутих напризволяще котів

Поліція на острові Пальма годує покинутих напризволяще котів

Вулкан Кумбре-В'єха, що на Канарському острові Пальма, мовчить уже тиждень. Над горою підіймаються гази. Це ознака..

Дата завантаження: 2024-04-18

video

Вулкан Кумбре-В’єха, що на Канарському острові Пальма, мовчить уже тиждень. Над горою підіймаються гази. Це ознака згасання активності.

Евакуйованим жителям дозволили повернутися до зони відчуження, щоб прибрати у своїх будинках попіл. Проте здебільшого поки не дозволяють залишатися на ніч.

Тим часом цивільні гвардійці Іспанії допомагають покинутим у зоні відчуження котам. Їм привозять їжу й воду. Також перевіряють, чи є у них чипи, за якими можна знайти господарів. Про тварин дбають із самого початку виверження вулкана.

[Хав’єр Корваль, цивільний гвардієць Іспанії]:

«Евакуюємо тих, кому це потрібно, намагаємося повернути їх власникам чи відправляємо до притулків».

Гвардійці знайшли в зоні відчуження також і мертвих диких тварин. Можливо, вони отруїлися токсичними газами.

[Хав’єр Корваль, цивільний гвардієць Іспанії]:
«Я поки що не можу пояснити, чому вони загинули. Ми справді виявили диких тварин і птахів. Ми зібрали їхні останки й відправили на аналіз, щоб з’ясувати причину загибелі».

Останнє виверження було найтривалішим за весь час спостережень на Пальмі. Вулкан вивергався 86 днів. Є ймовірність, що він знову прокинеться.
Коротке посилання на цю сторінку:

Поліція на острові Пальма годує покинутих напризволяще котівЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківЕпідемія лихоманки денге може початися в АргентиніУ Камеруні стартувала перша у світі програма планової вакцинації проти маляріїРік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життяЧерез посуху на півдні Іспанії затвердили нові обмеження та заходиВирощування календули процвітає в Єгипті, попри економічний спадЧасті землетруси тримають у страху жителів столиці МексикиТроє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»Канада обмежить час роботи для іноземних студентів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: