26.03.2024
Телеканал NTD

В Австралії готуються захищати коал від лісових пожеж

В Австралії готуються захищати коал від лісових пожеж

Коали — один із символів Австралії, але вони можуть на Землі просто зникнути. Цим довірливим тваринам..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Коали — один із символів Австралії, але вони можуть на Землі просто зникнути. Цим довірливим тваринам загрожують хвороби, вирубування евкаліптів, а головне, лісові пожежі. Екологи вживають заходів, щоб захистити коал від різних загроз.

Насамперед шукають місця проживання сумчастих. Так, недавно біля Сіднея виявили 100 здорових коал. Але в цьому районі раніше вирували величезні пожежі.

[Стів Аньон-Сміт, науковець]:
«Якщо ми знаємо, що тут живуть коали, то продумаємо, як протистояти лісовим пожежам. Ще важливіше висаджувати дерева мозаїчними ділянками, щоб разом усе не згоріло. Тоді коала матиме можливість утекти від вогню, дістатися води чи ще десь сховатися».

На початку 2020 року через великі пожежі загинула третина всієї популяції коал. У дикій природі їх залишилося від 40 тисяч до 300 тисяч.

Природоохоронні організації створили групи швидкого реагування, які рятуватимуть тварин під час пожеж. Рятувальників навчають оцінювати, які види найбільше постраждали та яка їм потрібна допомога.

Коали також часто гинуть на дорогах. Тому тепер, відновлюючи згорілі ліси, намагаються створювати так звані коридори.

[Сол Дін, співробітник центру Total Environment]:
«Важливо не лише залишати великі території для коал, а й пов’язувати ці ділянки між собою. Так коали зможуть переміщатися з однієї колонії в іншу, і населення буде здоровішим. А в разі лісової пожежі чи іншої небезпеки коали зможуть втекти».

Коали майже не мають ворогів — лише динго та здичавілі собаки. Зате в них часто бувають інфекційні захворювання, через які вмирає багато особин. Проти деяких інфекцій коал вакцинують. Це теж допоможе зберегти популяцію.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Австралії готуються захищати коал від лісових пожежЯку країну визнали найщасливішоюШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїВ Уганді фермери переходять на вирощування бамбукаПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівДвоє мігрантів померло, намагаючись дістатися з Африки до Канарських островівСрібна шахта відродила занепале боснійське містоКонфіскованій зброї знайшли мирне застосування в ПеруУ Гонконгу запроваджують заборону на одноразовий пластиковий посуд

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: