25.03.2024
Телеканал NTD

20-річчя «Володаря перснів» відзначать у Новій Зеландії

20-річчя «Володаря перснів» відзначать у Новій Зеландії

Прямо за цією хвірткою починається казка. Кілька кроків сходами — і вже видно затишний будиночок Більбо..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Прямо за цією хвірткою починається казка. Кілька кроків сходами — і вже видно затишний будиночок Більбо Бегінса. Трохи далі серед зелені причаїлися домівки й інших гобітів. Це село, що в Новій Зеландії, називається Гобітанією.

Тут знімали кінотрилогію «Володар перснів» та «Гобіт». Цьогоріч найпершому фільмові — «Братство персня» — виповнюється 20 років. З нагоди знаменної дати його покажуть на великому екрані в Гобітанії.

[Рассел Александер, директор тематичного парку]:
«У нас буде приблизно 120 гостей. Увечері для них проведуть екскурсію, а потім вони зможуть покуштувати всілякі страви».

Гобітанію збудували на території сімейної ферми. Коли знімати фільм закінчили, влада Нової Зеландії дозволила не прибирати декорації. Тепер це популярне туристичне місце.

До пандемії до Гобітанії щороку приїжджало 650 тисяч туристів. Нині їх усемеро менше. Та люди однаково є.

[Деніел Фалконер, дизайнер]:
«Найбільше вражає те, що ця тема людей досі дуже цікавить. Той світ ніби манить».

Прем’єра фільму «Братство персня» відбулася в грудні 2001 року.
Коротке посилання на цю сторінку:

20-річчя «Володаря перснів» відзначать у Новій ЗеландіїУ Лондонському зоопарку підростає дитинча рідкісної рівнинної горилиЯк колишній пілот після звільнення став готувати традиційний сир халуміПолювання за яйцями: великодню розвагу підготували для мешканців зоопарку в НімеччиніФестиваль у Стамбулі: мільйони тюльпанів прикрасили містоЖитель Торонто перетворив свій будинок на ексцентричний витвір мистецтваСмугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в Римі40 котів зустрічає гостей у котокав’ярні в ІракуЗнайомтесь із найщасливішим водієм автобуса в АргентиніСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропорту

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: