23.09.2024
Телеканал NTD

Ялинки й фігури звірів: Лондонський Тауер причепурили до Різдва

Ялинки й фігури звірів: Лондонський Тауер причепурили до Різдва

Він був і фортецею, і палацом, і в'язницею, і монетним двором, і навіть звіринцем. А тепер..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Він був і фортецею, і палацом, і в’язницею, і монетним двором, і навіть звіринцем. А тепер Лондонський Тауер – одна з найстаріших будівель Англії – причепурився до Різдва.

Декорації присвятили саме вихованцям старовинного королівського зоопарку. Він з’явився на початку XIII століття. Тварин часто дарували монархи інших країн.

[Емма Белл, співробітниця Лондонського Тауера]:
«У нас був цілий творчий процес. Ми з’ясували, які звірі тут жили, і які дивовижні історії з ними траплялися».

У першій половині XVII століття у звіринці жили леопарди, пуми, леви та орли. Тут навіть тримали круків. Дев’ять таких птахів і зараз живе у фортеці. Уважають, що Карл II наказав охороняти круків. Він вірив, що тоді монархія в Англії буде непорушною.

А це фігура білого ведмедя. Його подарували Генріху ІІІ. Звіра тримали на прив’язі, але він мав достатньо свободи. Він навіть ловив рибу в Темзі.

Щоби прикрасити Тауер дали лише два дні, і дизайнери дивом встигли впоратися.

[Колін Грей, директор дизайнерської компанії]:
«Ми подбали про те, щоб установити тут слонів, лева, 45 різдвяних ялинок та розвісити десять тисяч іграшок та інших прикрас. Багато предметів зроблено на замовлення».

У 30-х роках XIX століття в Лондоні відкрили зоопарк, і йому передали всіх вихованців королівського звіринця.

Лондонський Тауер – один із головних символів Великої Британії й популярне туристичне місце. Він досі вважається офіційною королівською резиденцією. Тут розмістився музей та збройова палата, де зберігаються скарби британських монархів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ялинки й фігури звірів: Лондонський Тауер причепурили до РіздваУперше за 450 років вісім частин вівтаря епохи Відродження зібрали докупиШколярі Каліфорнії повернулися до ручок та зошитівУ сади Версаля повертається фонтан «Колісниця Аполлона»Реконструкцію центру Каїра хочуть почати найближчими місяцямиКубинське болеро внесли до списку культурної спадщини ЮНЕСКОГотель у Римі відкрив доступ до колекції старовинних картин, скульптур та гобеленівФруктова мода: як з ананасів роблять взуттяКарнавал у Венеції може стати «платним»Освіта в екстремальних умовах: навчальний центр на дереві збудували в джунглях Перу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: