25.02.2024
Телеканал NTD

Мігрант продає кебаби, щоби заробити на місце в човні

Мігрант продає кебаби, щоби заробити на місце в човні

Щойно мігранти облаштувалися на новому місці на півночі Франції, як одразу відкрили ресторан. Курд Даван готує..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Щойно мігранти облаштувалися на новому місці на півночі Франції, як одразу відкрили ресторан.

Курд Даван готує у ньому кебаби.

[Даван Анвар Махмуд, мігрант з Іраку]:
«Бог створив кебаби, і я дякую Йому за те, що на них є попит. Проблема в тому, що я не маю офіційного місця. Час від часу мене турбує поліція».

Цей табір виник біля занедбаних залізничних колій у Дюнкерку. Усі ці люди сподіваються перебратися через Ла-Манш, щоб почати нове життя у Великій Британії.

Але поки їхнє життя далеке від казки. У багатьох скінчилися гроші. Вони не мають, чим заплатити нелегальним перевізникам, щоби потрапити на той бік протоки.

Даван каже, що на дорогу сюди в нього пішло понад 2000 доларів. Потім довелося шукати заробіток.

[Даван Анвар Махмуд, мігрант з Іраку]:
«Перевізники через протоку мають знати, що в Курдистані немає роботи. Вони забирають усі наші гроші. А коли ми це їм пояснюємо, то наштовхуємося на опір».

Узагалі багато хто просто боїться плисти. Недавно в Ла-Манші затонув надувний човен із мігрантами. Загинуло коло 30 осіб. Вижило лише двоє.

Чоловік розповів, що майже місяць тому навіть приїхав на берег. Але потім відмовився, коли зрозумів, що в човні з ним пливе ще 47 людей.

Каже, що планує заробити більше грошей, щоб потрапити на човен, де буде не так багато пасажирів. Але в ідеалі мріє забратися в одну з фур, які перевозять товари підводним тунелем.

Але це завдання останнім часом стало майже нездійсненним, бо французи почали ретельніше перевіряти вантажівки.
Коротке посилання на цю сторінку:

Мігрант продає кебаби, щоби заробити на місце в човніКовбаса з єнотів — новий делікатес у НімеччиніУ Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію через лихоманку денгеМітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластикуМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАНа Кубі закінчується паливо?Мистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життяПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоНирки — у центрі нової кризи в НепаліСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-Жанейро

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: