29.02.2024
Телеканал NTD

5-тонна зірка увінчала нову вежу храму Святого Сімейства в Барселоні

5-тонна зірка увінчала нову вежу храму Святого Сімейства в Барселоні

Гігантську зірку підняли на вершину вежі храму Святого Сімейства в Барселоні. Конструкція зі скла та сталі..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Гігантську зірку підняли на вершину вежі храму Святого Сімейства в Барселоні. Конструкція зі скла та сталі називається Вифлеємською зіркою. Має 12 променів. Важить п’ять тонн. Вона змінить денний та нічний вигляд столиці Каталонії.

Зірка — завершальний елемент вежі Діви Марії. Офіційне її відкриття запланували на 8 грудня. Цього ж дня зірка спалахне синім та білим кольорами й освітить 138-метрову вежу. Це найвища вежа храму Святого Сімейства, який будують уже понад 140 років.

[житель Барселони]:
«Це так зворушливо — бачити завершення будівництва нової та найвищої вежі храму. Зірка увінчуватиме її сотні років».

[жителька Барселони]:
«Для мене, як для каталонки, жительки Барселони, мистецтвознавця й екскурсовода, це грандіозна подія. Я спостерігала, як зірка підіймається дедалі вище, і мені здалося, що ми досягли вершини бажань. Це як підкорити Еверест».

Вежа Діви Марії — перша, яку збудували з 1976 року. Зводити знаменитий храм почали наприкінці ХІХ століття. Його спроєктував архітектор Антоніо Гауді. Він же керував роботами. Гауді віддав цьому храмові понад 40 років життя.

Храм будують на пожертвування, тому все й розтягнулося на багато років. Згідно з планом, роботи мали закінчитися до 2026 року. Однак пандемія відсунула цю подію, на невизначений час.

Та все ж будівництво наближається до завершення. Незабаром почнуть зводити п’ять великих веж. Одна буде присвячена Ісусу, інші чотири — апостолам. Коли будівництво закінчать, храм Святого Сімейства стане найвищою релігійною спорудою в Європі, перевершивши Ульмський собор у Німеччині.
Коротке посилання на цю сторінку:

5-тонна зірка увінчала нову вежу храму Святого Сімейства в БарселоніКонкурс портретного живопису NTD пройшов у Нью-Йорку«Я відчуваю натхнення і прагнення стати кращою»: глядачі про концерт Shen YunРеконструкцію центру Каїра хочуть почати найближчими місяцямиМармурова мапа давнього Рима знову постала перед публікою в новому музеїВиставки, присвячені кактусам та квітковому дизайну, відкрилися в музеї Іва Сен-Лорана в МарракешіКолекції для старших дітей: новий тренд на Лондонському ярмарку іграшокРимській імперії присвятили нову виставку в Британському музеї«Сарджент і мода»: по-новому подивитися на картини портретиста пропонують у ЛондоніУ Великій Британії відзначають 100-річчя лялькового будинку королеви Марії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: