25.11.2024
Телеканал NTD

Фотограф зібрав найбільшу колекцію фотожурналів про Африку

Фотограф зібрав найбільшу колекцію фотожурналів про Африку

Фотограф Пол Нінсон переглядає фотоальбоми та старі журнали National Geographic на складі в Нью-Йорку. Усе це..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Фотограф Пол Нінсон переглядає фотоальбоми та старі журнали National Geographic на складі в Нью-Йорку. Усе це він зібрав сам.

Але це лише мала частина його колекції. Має вже 30 тисяч різних журналів. І всі вони — із фотографіями Африки.

Цим досить дивним хобі чоловік захопився не просто так. Мріє відкрити в рідній Гані найбільшу бібліотеку фотожурналів про свій континент.

[Пол Нінсон, фотограф]:
«Деякі з цих фотографій дивовижні. Деякі розповідають історії місць, але найбільше мене цікавлять історії людей».

Пол почав збирати колекцію у 2019 році. Тоді він приїхав до Нью-Йорка вчитися на фотографа. Поки більша частина людей сиділа вдома на карантині, він відвідував книгарні та склади й навіть порпався на звалищах.

Але справа просунулась завдяки його другові-блогеру. Той розпочав кампанію зі збору коштів. Лише за один день удалося отримати аж мільйон доларів.

Незабаром Нінсон повернеться до столиці Гани, куди вже прибуло 18 тисяч його журналів. Там він відкриє музей та освітній центр. Туди, як він обіцяє, фотографи-початківці зможуть ходити на майстер-класи, орендувати обладнання й працювати в студіях.
Коротке посилання на цю сторінку:

Фотограф зібрав найбільшу колекцію фотожурналів про АфрикуМісто з казки «Тисяча й одна ніч» запрошує на фестиваль у СШАВікінги повернулися: на Шетландських островах урочисто спалили дракарКамбоджа: як святкують кхмерський Новий рікУнікальна знахідка: у Данії знайшли руни на мечі віком майже 2000 роківМузикант зіграв на вертикальному фортепіано просто в небіБез інтернету та зв’язку: на Балі відзначили День тиші10 років у Louis Vuitton: дизайнер Ніколя Геск’єр відсвяткував ювілей у ЛувріШколярі Каліфорнії повернулися до ручок та зошитівОсінь-зима від Dior: дім моди звернувся до перших образів одягу прет-а-порте

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: