29.04.2024
Телеканал NTD

Рідкісний килим китайського імператора продали на аукціоні за $ 7,7 млн

Рідкісний килим китайського імператора продали на аукціоні за $ 7,7 млн

Цей рідкісний китайський килим XVI ст. був прихований від публіки 34 роки. А тепер його продали..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Цей рідкісний китайський килим XVI ст. був прихований від публіки 34 роки. А тепер його продали на аукціоні в Парижі в півтора раза дорожче, ніж розраховували.

Це один із 16 цілих килимів із драконами, витканих за династії Мін. Обидва дракони тягнуться до перлини.

[Луїз Бродгерст, експерт зі східних килимів]:
«Особливість цього килима в його формі та малюнку. Його зіткали спеціально для імператорського трону. Килим клали на квадратне піднесення, на якому був трон імператора».

Дракон — символ влади імператора. Перлина — це досконалість і процвітання. Хмари символізують божественний світ, а хвилі — Землю. Трон стояв у центрі килима, а імператора, який сидів на ньому, уважали представником Неба на Землі.

Розміри виробу — п’ять на чотири з половиною метри. Килим зіткали в майстерні при імператорському палаці в Забороненому місті в Пекіні. Первісно тло виробу було червоним, але згодом вицвіло й стало жовтим. Однак ворс чудово зберігся і досі товстий.

[Луїз Бродгерст, експерт зі східних килимів]:
«Це справжній шедевр. Багато музеїв та приватних колекціонерів шукають твори мистецтва, які були б дивовижно красивими й цінними з погляду історії та того, кому належали. У цьому килимі зібрані всі переваги».

З 16 килимів із драконами дев’ять зберігаються в імператорському палаці в Пекіні, а сім належать колекціонерам. Цей виріб купило в Китаї у 20-му році минулого століття подружжя зі США. У 87-му його придбав колекціонер зі Швейцарії. Він і виставив килим на торги. Тепер же його продали за сім мільйонів 740 тисяч доларів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Рідкісний килим китайського імператора продали на аукціоні за $ 7,7 млн200 дронів показали світлове шоу в нічному небі МадридаБез інтернету та зв’язку: на Балі відзначили День тишіСендбординг повертається до НамібіїДерев’яний каркас даху собору Паризької Богоматері відновилиІнший погляд на кохання: «Музей розірваних стосунків» відкрився в ХорватіїКонкурс портретного живопису NTD пройшов у Нью-ЙоркуУ Ватикані реставрують центральний елемент собору Святого ПетраКолекції для старших дітей: новий тренд на Лондонському ярмарку іграшокУ бельгійському місті встановили ковзанку в старовинній церкві

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: