25.07.2024
Телеканал NTD

В Аргентині мішки з поліпропілену перетворюють на сумки та взуття

В Аргентині мішки з поліпропілену перетворюють на сумки та взуття

Стильні сумки з непотрібних мішків. Аргентинські дизайнери працюють на благо природи. Три сестри з Буенос-Айреса відкрили..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Стильні сумки з непотрібних мішків. Аргентинські дизайнери працюють на благо природи. Три сестри з Буенос-Айреса відкрили швейну фабрику та дають друге життя мішкам із поліпропілену. Забирають їх у компаній, які видобувають нафту та газ шляхом гідророзриву.

[Орнелла Басілотта, співвласниця швейної компанії]:
«Для однієї свердловини використовують від 30 до 40 тисяч тонн піску. Перевозять його в таких мішках. Використану тару подрібнюють та спалюють».

Щоби перевезти 40 тисяч тонн піску використовують приблизно 26 тисяч мішків. Родовище Вака-Муерта, де видобувають сланцеву нафту, займає площу 30 тисяч квадратних кілометрів – це як уся Бельгія. Тож сировини у швейної фабрики завжди багато.

Дизайнерський проєкт не лише рятує природу від забруднення, а й дає роботу аргентинцям.

[Орнелла Басілотта, співвласниця швейної компанії]:
«40 сімей беруть участь у виробничому ланцюжку. Ми переробили 9300 метрів поліпропіленової мішковини. Якби її спалили, знадобилося б 1100 дерев, щоби поглинути вуглекислий газ».

Поки швейна фабрика встигає переробляти лише 10 % усіх мішків, які використовують нафтові компанії. Проте, сестри планують розширювати виробництво. Їхня фірма крім сумок виготовляє гаманці та взуття. У справу також ідуть шкіряні відходи.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Аргентині мішки з поліпропілену перетворюють на сумки та взуттяІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуНа Канарських островах протестують проти масового туризмуМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАТримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочинЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиНа грецькому острові Лесбос створили кладовище для емігрантівКенійська компанія рятує природу від електронного непотребу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: