24.01.2024
Телеканал NTD

Казковий світ ляльок повертається на сцену в Мексиці

Казковий світ ляльок повертається на сцену в Мексиці

У цих лялькарів – складне завдання. Вони мають злитися із загальним тлом і немов зникнути зі..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

У цих лялькарів – складне завдання. Вони мають злитися із загальним тлом і немов зникнути зі сцени. Тільки тоді по-справжньому оживе чарівний світ ляльок. І, здається, акторам це вдається.

Вистава проходить у межах міжнародного фестивалю лялькових театрів «Свято ляльок» у мексиканській Гвадалахарі. Його організували вперше від початку пандемії.

[Мігель Анхель Гутьєррес, організатор фестивалю]:
«Нам дуже не вистачало театру й публіки. Ми хотіли знову грати на сцені й бачити відображення своєї гри в очах глядачів».

Через пандемію лялькові театри виступали лише онлайн. Тепер глядачі знову можуть насолодитися живими спектаклями.

[глядач]:
«Дуже приємно повернутися до театру. Коли після пандемії дістаєш можливість робити щось звичне й жити нормальним життям, почуваєшся набагато вільніше».

Цей фестиваль ювілейний. Його вперше провели 20 років тому.

[Мігель Анхель Гутьєррес, організатор фестивалю]:
«Ми проводимо його водинадцяте. Цей фестиваль проходить щодва роки. А після дуже важкого року пандемії ми вирішили поєднати виступи, присвячені 20-річчю, з іншими заходами».

Під час фестивалю пройдуть майстер-класи й семінари. Також глядачі зможуть побувати на виставці театральних ляльок та маріонеток. Так їм стануть зрозумілішими художні процеси підготування вистав.
Коротке посилання на цю сторінку:

Казковий світ ляльок повертається на сцену в МексиціКам’яний Атлант знову височить у Долині храмів на СициліїВ Італії вимирають газетні кіоскиБолівійка перетворює використану олію на мийні засобиМузичні годинники із Забороненого міста, що в Пекіні, показали на виставці в ЛондоніКитайські майстри готують повітряних зміїв до видовищного фестивалюКубинське болеро внесли до списку культурної спадщини ЮНЕСКОВиставки, присвячені кактусам та квітковому дизайну, відкрилися в музеї Іва Сен-Лорана в МарракешіФранцуженка на Ейфелевій вежі побила світовий рекорд із висоти лазіння по канатуОстанню картину Караваджо показали в Лондоні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: