23.05.2024
Телеканал NTD

Технологія доповненої реальності дала змогу побачити Олімпію

Технологія доповненої реальності дала змогу побачити Олімпію

Повернутись у минуле завдяки смартфону. Технологія доповненої реальності дає змогу подивитися на стародавню Олімпію очима тогочасних..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Повернутись у минуле завдяки смартфону. Технологія доповненої реальності дає змогу подивитися на стародавню Олімпію очима тогочасних людей. Тут упродовж майже тисячі років проводили спортивні ігри, які стали прообразом сучасної Олімпіади.

Користувачі можуть розглянути цифрові будівлі прямо на місці, а також віддалено. Також є можливість повністю поринути у віртуальну реальність за допомогою гарнітури.

[Кіріакос Міцотакіс, прем’єр-міністр Греції]:
«27 стародавніх пам’яток відтворено віртуально, а також їхню історію — це абсолютно новий спосіб пізнання нашої культурної спадщини».

Тут можна побачити статую Зевса, прикрашену слоновою кісткою і позолотою, а також заглянути до майстерні, де понад 2400 років тому працював знаменитий скульптор Фідій.

Програму, яку готували півтора року, розробило міністерство культури та спорту Греції разом з відомою технологічною компанією, яка вивчила Олімпію за допомогою дронів та датчиків.

[Теодосіс Міхалопулос, представник технологічної компанії]:
«Ми зробили сотні тисяч знімків, щоб зібрати дані про місцевість та пам’ятки. Потім за допомогою наших технологій ми відтворили все так, як це могло бути понад 2000 років тому».

Сьогодні гарнітура віртуальної реальності коштує коло 3500 доларів. Проте експерти кажуть, що з часом такі пристрої стануть доступнішими.
Коротке посилання на цю сторінку:

Технологія доповненої реальності дала змогу побачити ОлімпіюЗнахідка в Помпеях розкриває таємниці будівництва стародавніх римлянМорозильні камери з відходів роблять у кенійському місті МомбасаНауковці придумали, як шум від машин перетворити на біопаливоКубинські біологи розгадують таємниці міграції птахів із Північної АмерикиВосьминоги допомогли у створенні потужних присосківЗа поведінкою тварин під час сонячного затемнення спостерігатимуть науковці СШАРобот-кур’єр почав доставляти їжу в Токіо«Скелет панди»: новий вид незвичайної морської істоти відкрили в ЯпоніїВ Австралії створили глину, яка допомагає зупинити цвітіння води

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: